Ден 41: Протестът блокира кръстовището пред МВР (видео)

OFFNews 18 август 2020 в 20:37 7749 1

“Ставаме все по-шумни, дори тапите не помагат. Въпросът е защо Борисов не ни чува. Може би, защото не е тук?”, заяви адвоката Николай Хаджигенов в началото на 41-вата вечер на протести искащи оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. 

“Бих искал да благодаря на Недялко Недялков, затова, че ни отмени и днес той ще блокира Ситняково”, каза още Хаджигенов.

Днес протестът няма да направи шествие към Орлов мост, но къде ще е блокадата, още е тайна.

20:45 “Скоро ще търкаляме тикви, скоро ще играем футбол и всички ще сме в един отбор. Допуснахме тиква да бъде каруцар. Ще му вземем властта и ще го поставим там, където заслужава- в бостана, където да учи английски доживот. Ние насилие няма да допуснем, насилието е тяхното оръжие”, зарече се вторият от “Отровното трио” Велислав Минеков. "Борисов страх ли те е, пак ли те е страх, та се криеш зад скъсаните униформи на полицаите", попита той.“Борисов, всички диктатори свършват тъжно. Не защото са бедни, а защото са самотни...Тогава ще чуете стотиците фирми, които се опитахте да откраднете. Сега мълчат, защото ги е страх. Но като паднете ще започнат да говорят”, предупреди Бабикян.

"Вие една рецепта за кекс не можете да напишете, конституция сте тръгнали да пишете.

На този площад съм подавал ръка, както на Христо Иватов, така и на Мая Манолова. Не бъдете фенове, бъдете граждани. Сега е време да сте фенове само на България. После ще бъдете фенове, на тези, които харесвате", призова Бабикян.

21:00 Отиваме да осмисляме Министерство на вътрешните работи, обяви адвокат Хаджигенов. Шествието тръгна към сградата на МВР на Раковски и Гурко.

21:10 На Военния клуб шествието на практика се раздели. Повечето завиват надясно по Раковски към МВР, но доста продължиха към Орлов мост, съобщиха репортерите на OFFNews. По сградата на министерството полетяха яйца и домати.

Блокада и в Русе

Група протестиращи срещу управлението на България блокираха тази вечер ключово кръстовище в Русе - до блок "Олимп", между булевардите "Липник" и "Никола Петков", съобщи БТА. Участниците в недоволството скандираха "Оставка!", "Мафията вън!". Издигнати бяха и транспаранти с надписи - "Не му щем конституцията! Щем му оставката!", "Ние не го дишаме, той иска да ни пише конституция!", "Стига свинщини!". "Няма да се откажем. Ще използваме всякакви законни форми на протест", каза Анелия Христова, един от организаторите на протеста. По думите й протестиращите не са се уморили. Според нея броят на участниците в недоволството варира. "Има дни, в които сме повече, има дни, в които сме по-малко, но периодично хората идват на протест и изразяват своето недоволство", каза Христова.

21:40 Протестното шествие стигна до Орлов мост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

1

SaraAsar

19.08 2020 в 15:13

Свинщина! Да си изчистят мръсотията, или да си платят на чистачките, дето ще им чистят кочината!