Демократична България написа манифест с политическите си цели

OFFNews 15 октомври 2021 в 15:24 4146 3

Създаване на алтернатива на корупционния модел е сред приоритетите, за които „Демократична България“ ще търси подкрепата на избирателите в предстоящите парламентарни избори. „Време е България да стане свободна, силна, достойна и просперираща страна. Имаме ясна и измерима цел – да направим България най-доброто място за живот на Балканите! И вярваме, че до 5, максимум 7 години, можем да я постигнем!“. Това са част от целите в Манифеста на „Демократична България“ за изборите на 14 ноември.

В документа са очертани основните политически цели, които си поставя „Демократична България“. Сред тях са още: върховенство на закона, свободна стопанска инициатива, конкуренция и независими регулатори, почтеното служене на обществения интерес, опазване на природата, свободни медии; честни избори.

„Вярваме, че на 14 ноември гражданите ще гласуват за управление, което носи свобода, законност и модернизация“, подчертават от „Демократична България“.

Манифест на „Демократична България“

Време е да поставим цел и посока на промяната. Промяна, която поставя България в центъра на картата. Време е България да стане свободна, силна, достойна и просперираща страна. Имаме ясна и измерима цел – да направим България най-доброто място за живот на Балканите! И вярваме, че до 5, максимум 7 години, можем да я постигнем!
Демократична България има волята, знанията и опита да върне държавата на нейните граждани и да я поставим на пистата на ускорената модернизация. Вярваме, че на 14 ноември гражданите ще гласуват за управление, което носи свобода, законност и модернизация. Търсим доверието на избирателите, за да създадем алтернатива на корупционния модел, задушаващ развитието на България. Убедени сме, че избирателите ще разпознаят в наше лице последователните и компетентни демократи, които са гарант за управление, отстояващо принципите на:

• върховенство на закона;

• свободна стопанска инициатива, конкуренция и независими регулатори;

• почтеното служене на обществения интерес;

• опазване на природата;

• свободни медии;

• честни избори.

Вярваме, че ние, свободните граждани, можем заедно да изградим България, която се движи с висока скорост в развитието си към ясно зададена цел. И тя е да настигнем и задминем балканските си съседи по качество на живот в съвсем близко бъдеще. Хората на България го заслужават – с целия си талант, знания, умения, способности – трябва да
имат причина да остават тук, вместо да търсят щастието си другаде.

Можем да го направим като установим върховенство на правото. Можем да постигнем качествено подобряване на благосъстоянието на българските граждани и икономическо обновление. Нашият план е да:

• Рестартираме правовия демократичен ред, чрез промени в Конституцията и законите, които да освободят институциите от мафиотския захват и да поставят прокуратурата под демократичен контрол;

• Модернизираме радикално страната и стимулираме икономически растеж, основан на иновациите и знанието, инвестициите в научни изследвания, дигиталната трансформация в
икономиката и публичните институции, напредничави регулации, по-качествени и повече работни места, които следват от това;

• Реализираме истински технологичен и енергиен преход и зелено възстановяване от ковид кризата, чрез инвестиране на ресурсите на ЕС и националния бюджет в проекти с висока добавена стойност, в стимулиране на нови бизнес модели и повишаване на конкурентоспособността на икономиката ни. В осигуряване на подходящата инфраструктура за отприщване на предприемаческия заряд на българина;

• Развиваме човешкия капитал чрез ударни инвестиции в образование и умения за бъдещето, в отговор на скоростта на промяната в съвременния свят, в здравето на нацията, в култура и в социална защита, в привличане и задържане на талантите и отключването на потенциала на Голямата България заедно с българските граждани зад граница.

• Повишаване ефективността на работа на службите за сигурност и обществен ред, за да се гарантира защитата на правата и свободите на гражданите, териториалната цялост,
независимостта и суверенитета на страната. Установяване на ефективен парламентарен контрол върху институциите и звената от системата за опазване на националната  сигурност, обществен ред и борба с престъпността.

Така България ще заеме своето достойно място сред успешните и развити държави, където свободата и предприемаческият дух създават благосъстояние и растеж. България да стане най-доброто място за живеене на Балканите за нас не е предизборен лозунг. Това е ясна, краткосрочна цел. А усилията ни ще я превърнат във факт. Време е да спечели България!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4038

4

Moirae

15.10 2021 в 17:24

България ще заеме своето достойно място, когато има мнозинство от будни хора като тези от ДБ. Трябва обаче и мнозинство от будни хора - избирателите. Иначе отдавана нямаше да сме на последните места.

3010

3

alabalaa

15.10 2021 в 16:58

@Tarabata1

Тия са толкова десни, колкото левият ми крак!