Демократична България изпревари Цветанов и първа внесе подписите за участие в изборите

OFFNews 08 февруари 2021 в 09:33 4382 0

Демократична България първа внесе в ЦИК подписи за регистрация в предстоящите парламентарни избори.

Преди минути лидерите на демократичното обединение ген. Атанас Атанасов, Христо Иванов, Владислав Панев и Борислав Сандов занесоха документите.

На входа на Централната избирателна комисия те се срещнаха с формацията на Цветан Цветанов - "Републиканци за България", които също бяха заявили най-ранния час за регистрация.

"Внесохме 9999 подписа, четири от тях бяха електронни. ЦИК не прие електронните подписи - България стои в хартиената епоха. ЦИК не са част от дигиталната епоха", заяви след внасянето на документите съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

Той подчерта, че ключовите приоритети на обединението са съдебна реформа, електронно управление, радикална модернизация и премахване от политиката на ключови фигури.

"Тръгваме към изборите с намерението да обърнем посоката на развитие на страната", съобщи още Иванов.

Според ген. Атанас Атанасов другото важно е да се постигне промяна на икономиката и изкореняване на корупцията, която души държавата ни.

"На година се крадат по 10 млрд. лв. от България", допълни той.

Атанасов обяви, че ДБ иска промяна и благодари на привържениците, които са стояли 24 часа пред ЦИК, за да може партията да е първа.

"Ние сме първи като политическа партия в регистрите, но това не е толкова от значение. Ние се съобразяваме с първия ден за регистрация. Този ангажимент е изпълнен", каза лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов на излизане от ЦИК, след като регистрира партията си за предстоящите избори с максимално допустимите 9999 подписа.

Преди ден от формацията обявиха, че имат 31 000 подписа за подкрепа.

"Все още не са подредени изборните листи на "Републиканци за България". Не са приключили номинациите и кандидат-депутятите ще бъдат обявени съвсем скоро с откриването на централата на партията в София", каза още Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови