Демократична България иска оставки в столичната Топлофикация

OFFNews Последна промяна на 02 декември 2019 в 16:14 4195 1

Незабавни оставки на всички членове на Надзорния и Управителния съвет на Топлофикация София поискаха съветниците от Демократична България на сесията на СОС днес. 

В декларация от името на групата шефът й Методи Лалов заяви: Настояваме и за избирането на нов независим контрольор от средите на международно признатите одиторски компании, който да проследи събитията, довели до катастрофалното състояние на Топлофикация. Настояваме и час по-скоро да се започне процедура за външен мениджър на компанията. 

Няма как да отминем скандалния договор за посредничество при търговията с електроенергия, сключен с "Гранд енерджи дистрибюшън" ЕООД без конкурс. Той изтича след месец, но ние настояваме незабавно да се приемат мерки за изграждане на капацитет за директно участие на Топлофикация на енергийната борса без посредници. Енергийните експерти на Демократична България са готови да участват със своите знания и опит в този процес, който ще бъде ключов за подобряване на финансовото състояние на дружеството, се казва още в декларацията на ДБ. 

Надзорният съвет на дружеството беше назначен в края на миналата година, а решението за намирането на външен мениджър на Топлофикация София беше взето от предишния СОС и вече се изпълнява, заяви Николай Стойнев от ГЕРБ. 

Конкурси за шефове на почти всички основни общински дружества трябва да бъдат обявени догодина, защото мандатът на бордовете им изтича. 

Столичният общински съвет освободи днес от борда на ЦГМ изпълнителният директор Христиан Петров, който стана съветник от групата на ГЕРБ. Временно дружеството ще се ръковиди от Румяна Милова, която е и член на борда. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8435

1

Jinx

06.12 2019 в 03:21

Тия олигофрени сега какво се бъркат в енергийната политика?