Демократична България е готова да предложи правителство, възможно е да подкрепим кабинет на Слави Трифонов

Председателят на парламента трябва да е от новите политически групи, заяви Владислав Панев

OFFNews 12 април 2021 в 08:45 6605 0

Демократична България е готова да реализира мандат за управление, ако президентът Румен Радев връчи третия мандат на дясната коалиция. 

Готови сме да предложим правителство, но само при условие за подкрепа на нашите приоритети, заяви депутатът от ДБ Владислав Панев по БНТ. Той обаче отказа да назове имена на бъдещ премиер и министри. 

Топката е в ГЕРБ. ГЕРБ няма как да получи мнозинство за съставяне на правителство. Не очаквам изненади. При "Има такъв народ" индикациите са, че ще търсят подкрепа. След това може президента да връчи мандат и на нас, каза още Панев.

Възможно е да подкрепим правителство на Слави Трифонов, но ще държим за споразумение, че ще бъдат изпълнени нашите приоритети. Но вариантът предсрочни избори си стои на масата и не бива да се плашим от това, категоричен бе той.

Председателят на Народното събрание трябва да бъде от една от новите политически групи в парламента, няма да подкрепим кандидат на ДПС или на ГЕРБ, добави Владислав Панев. 

По думите му "Демократична България" ще обособи сама група в парламента. При нас няма "троянски коне", обяви още той. И допълни, че засега не вървят преговори между влезлите в новото НС партии и коалиции. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови