Делян Добрев подава оставка от всички постове

Когато покажеш някаква далавера на ГЕРБ, те те заплашват със съд, заяви Елена Йончева

OFFNews 01 октомври 2017 в 09:48 10036 7

Делян Добрев подава оставка като депутат и лидер на ГЕРБ в Хасково. Той е разговарял с премиера Бойко Борисов, който е одобрил решението му. 

Причината за оттеглянето на Добрев е скандалът с роднински назначения в Хасково да не тежи на правителството.

Елена Йончева и БСП постигнаха целта си, обяви Добрев по бТВ. „Йончева ще носи отговорност за своите думи там, където двете страни предявяват своите претенции. Тя няма нито едно доказателство за тях. Обикалям постоянно студията, за да обяснявам, че няма сестра, но имам зет. Абсурдно е“, каза още Добрев. 

„Това не беше атака срещу г-н Добрев, това беше атака срещу схемата „Добрев”. Оставката показва, че всичко, което казах, е истина”, заяви Елена Йончева.

Делян Добрев нарече случилото се „активно мероприятие” заради доминиращата позиция на ГЕРБ в региона в комбинация с инвестициите за над 140 млн. лв. и предоставените на общината имоти за още 100. Именно последното, според депутата в оставка, станало причина кметът Добри Беливанов да го атакува.

През цялото време той играе на хорото на БСП . Г-н Беливанов преди 3 години беше пенсионер, когато стана областен управител по мое настояване. Беше добър и свестен човек, сега е съвсем различен”, коментира Добрев. 

Елена Йончева подчерта, че много от „осветените” практики в Хасково може да не са незаконни, но не са морални. Тя заподозря, че подобни неща се случват във всеки български град. 

„Когато покажеш някаква далавера на ГЕРБ обаче, те те заплашват със съд. Опитват се да сплашват всеки опит да се покаже колко корумпирана е тази държава”, подчерта Елена Йончева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

7

Новак

01.10 2017 в 17:57

Сега може да очакваме този да се появи някъде в изпълнителната власт - я министър , я зам-министър. Боко обича да компенсира верните му кучета.

21061

5

рамбо

01.10 2017 в 11:47

Каква е вероятността сам да е стигнал до "решението" да подаде оставка ?

17156

3

aviatora

01.10 2017 в 11:45

Върни откраднатите милиони от народа, боклук мръсен!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!