Делян Добрев от ГЕРБ вижда ПП в ляв, а ДБ в десен проектокабинет

OFFNews 07 май 2023 в 13:52 1523 4

Делян Добрев

Снимка БГНЕС

Делян Добрев

Депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев очерта два варианта за възможно правителство - дясно и ляво. В тях той включва поотделно "продължаваме промяната" и "Демократична България".

Според Добрев е важно да има кабинет с 4-годишен хоризонт, в противен случай няма да могат да се проведат непопулярни, но важни реформи.

Във всяко управление, бюджетът е законът, около който се търси консенсус и мнозинство. Днес това важи с още по-голяма сила заради финансовия погром в държавата, след управлението на финансите от Асен Василев - рекорден дефицит за последните 25 години, рекорден дълг, реален риск от вдигане на данъци и/или намаляване на социални плащания, пише Делян Добрев в публикация във фейсбук.

Според него десният вариант за кабинет включва ГЕРБ (69 депутати), ДПС (36), ДБ (26) и ИТН (11). Това прави мнозинство от 142-ма народни представители.

Лявото правителство включва ПП (38 депутати) и БСП (23), което той посочва, че е математически невъзможен вариант.

“Възраждане” е несистемен играч с 37 депутати, който е неприемлив и не може да участва в никое мнозинство, допълва депутатът и бивш енергиен министър.

"Във всяко управление, бюджетът е законът, около който се търси консенсус и мнозинство. Днес това важи с още по-голяма сила заради финансовия погром в държавата, след управлението на финансите от Асен Василев - рекорден дефицит за последните 25 години, рекорден дълг, реален риск от вдигане на данъци и/или намаляване на социални плащания", пише още Добрев.

Той отбелязва, че последните пет парламентарни вота са дали сходен резултат и пита "Ще настъпим ли пак мотиката (...) докато някои политици преглътнат егото си?"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1042

4

danvan

08.05 2023 в 14:53

А пък аз виждам Добрев при бай Ставри ...

3650

3

ImBlack

07.05 2023 в 22:39

Тази статия трябва да се казва "Мокрите сънища на Делян Добрев".

10298

2

AntiZ

07.05 2023 в 17:58

Mateevk, "аз съм прост и вие сте прости и затова ще ме слушате, ...щотооо!" Това е положението при тия! Една върхушка отгоре и една огромна клиентела отдолу.

2099

1

Mateevk

07.05 2023 в 17:06

Аз пък се опитвам да видя ГЕРБ без Борисов, ама нещо не ми се получава. А това ги обрича. Но те си го казаха - всичко дължим на него. Да се замислят това нормално ли - всички за всичко да са длъжни на един единствен човек. Излиза, че тия хора собствени достойнства и заслуги нямат или и да имат, трябва ТОЙ да ги забележи. Адски унизително, но за който има сетива да го усети.

 
X

Да помогнем на украинските деца!