ДБГ: Хората, а не Борисов, постигнаха успех срещу COVID-19

OFFNews 04 юни 2020 в 20:04 3080 0

Изпълнителният съвет на Движение България на гражданите призовава "премиера Бойко Борисов да спре с внушенията, че мерките на правителството през последните 100 дни са най-меките, с най-добри резултати."

"Казва ни се, че трябва да благодарим на властта за това, че сме живи, но истинските герои са медиците и хората, които проявиха висока степен на лична отговорност", категорични са от ДБГ.

В позицията на партията се посочва още:

"Мерките на правителството бяха хаотични и противоречиви. Заповедите на министъра на здравеопазването се променяха по няколко пъти в рамките на ден, както в случая със затварянето на бизнеси или задължителното носене на маски. Парковете и театрите бяха затворени, а през това време влаковете и самолетите свободно превозваха болни от чужбина.

Епидемията показа остри дефицити в системата на здравеопазването и липса на подготвеност на правителството да посрещне вирус, за който се знаеше от януари. Задължителните по закон планове и здравни стратегии се оказаха кухи документи, заради което липсваха предпазни средства и адекватни здравни протоколи от самото начало. В резултат на това се заразиха 270 медици в България.

При 29 667 лекари капацитетът на болниците беше обявен за изчерпан на 200 заразени. Вместо в преграда, болниците в Ямбол, Сливен и Видин се превърнаха в огнище на вируса. Живи сме, защото хората разбраха, че при липсата на адекватни държавни институции, всичко зависи само от тях."

ДБГ подчертава "изключителния принос на лекарите и медицинските сестри, които със своята отдаденост спасиха хиляди хора от болестта."

Трябва да благодарим и на учителите, които въпреки предизвикателствата, се справиха отлично с дистанционното обучение на децата, завършва позицията на ДБГ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !