ДБГ: Действаме за промяната в София

OFFNews 25 октомври 2019 в 10:43 1107 0

Нашата цел е за 4 години да постигнем прогрес в решаването на конкретни проблеми като застрояването на зелени площи, задръстванията и мръсния въздух. В края на мандата София ще има завършено Околовръстно и ще е започнало изграждането на вътрешни градски рингове, които ще намалят значително задръстванията. 

Това коментира в една от последните срещи с гражданите преди изборите водачът на листата на коалиция „Движение България на гражданите“ (ДБГ, ЗНС, НДСВ, Път на младите) Димитър Делчев.

Ще настояваме в следващия общински съвет водещи да са не партиините интереси, а решенията на проблемите на хората. Ще търсим сътрудничество с общински съветници, които имат нулева търпимост към далаверите. Надявам се повече хора да ни дадат доверие с номер 67, за да може групата на почтените да бъде мнозинство, добави Делчев.

Проблемите на София не са леви и десни, не са сини или червени, а са си едни и същи вече десетилетия. Именно затова предлагаме единствените възможни политики за спешно решаване на тези проблеми, добави председателят на ЗНС и четвърти в листата Румен Йончев. 

Общината трябва да се върне към нормалните принципи на демократичното управление, нещо да започне да зависи от Общинския съвет, там да се раждат решенията и да се прави политиката, а кметът да стане добросъвестен изпълнител на тези решения. Прозрачност и отговорност са базисни неща, но те не са налице вече дълго време, добави той.

Представителят на Път на младите Ана Вилфан, която е и част от Инициативния комитет, издигнал Мая Манолова за кмет, заяви, че е крайно време да се въведе прозрачно и разумно управление на обществените средства. Наша основна цел е в края на мандата всяко дете да има място в детска градина. Убедена съм, че г-жа Манолова може да носи отговорността за тази промяна и няма да допусне Столична община да бъде под контрола на малка група заинтересовани бизнесмени, вместо на гражданите, категорична е Вилфан.

Кандидатите от листата заявиха, че с Мая Манолова начело Столична община най-накрая ще се управлява справедливо. Те са за еднакво прилагане на правилата, а не едни да ги глобяват, а на други все да им се разминава. По-рано тази седмица ДБГ подадоха сигнал срещу ПП ГЕРБ за незаконно поставяне на рекламни винили в София, с призив към компетентните органи да проявят смелост и да глобят партията за това, че не спазва правилата за външна реклама, които самата тя е приела.

Именно затова те призоваха гражданите да подкрепят листата на коалицията и Мая Манолова за кмет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови