ДБ ще подкрепи Никола Минчев за председател на новия парламент

OFFNews 18 октомври 2022 в 18:16 1643 1

Архив

Снимка Цветомир Петров/ БТА

Христо Иванов

"Демократична България" ще подкрепи Никола Минчев от "Продължаваме Промяната" за председател на 48-ото Народно събрание, обяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов, цитиран от БТА.

Иванов съобщи, че за поста заместник-председател на парламента от ДБ ще предложат ген. Атанас Атанасов. Парламентарната група, която проведе заседание тази вечер, реши още председател да е отново Христо Иванов.

"В тази ситуация, в която няма очевидно мнозинство, ние смятаме, че това е най-чистият политически сигнал, който можем да дадем на нашите избиратели", заяви Иванов.

На въпрос какво смята за издигането на четирима кандидати за председатели на парламента, Христо Иванов коментира, че са решили да не издигат свой кандидат, за да не внасят допълнително разделение.

"За съжаление, ние разделението го виждаме и по много по-важни теми и невъзможността да се формира мнозинство", констатира той.

Относно повнорното предложение на Бойко Борисов за "коалиция на националното съгласие" той заяви, че за да се формират мнозинства, то партиите "трябва да преживеят катарзиси". 

"Ако ГЕРБ искат подкрепата на "Демократична България", трябва да се мине през момента на истината с главния прокурор", каза той преди началото на срещата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews