ДБ и новата формация на Петков и Василев могат да се преборят за първо място на вота

В последния парламент приравнихме нивото на политическия дебат до персоналното ниво на Борисов и Слави, а това е тъжно, смята Радан Кънев

OFFNews 19 септември 2021 в 10:07 7740 6

"Демократична България" и новата формация на Кирил Петков и Асен Василев могат да се преборят заедно за първото място на предстоящия парламентарен вот. Каквото и да стане, отношенията трябва да бъдат партньорски. Грешно ще бъде да се изпусне шансът за първото място. Този шанс няма лесно да се върне.

Това заяви евродепутатът от ДБ Радан Кънев пред Нова тв.

Кънев вижда двамата бивши служебни министри като съмишленици и напомни, че партията ги е подкрепяла и когато бяха в служебния кабинет и е дала отлична оценка за работата им.

"Видимо е, че те имат подкрепата, самочувствието, а и опита на хора от бизнеса, които разбират стойността на екипа, на дисциплината и на съвместната работа. Беше ясно, че те ще създадат собствена политическа сила. След това е времето за разговори с „Демократична България” и новата формация, за да се вземе решение кое е най-разумното – общо или отделно явяване на двете формации на парламентарни избори", посочи евродепутатът.

Той изрази надежда, че на лидерско ниво ще се проведат достатъчно задълбочени разговори, за да се прецени дали тази възможност е най-добрата от гледна точка на обществения интерес. Но бе категоричен, че коалиция между ДБ, новата формация и ГЕРБ е невъзможна.

"В последния парламент приравнихме нивото на политическия дебат до персоналното ниво на Бойко Борисов и Слави Трифонов, което ни е добре познато, а това е много тъжно. Наблюдавахме скандали на махленско ниво", посочи Радан Кънев.

Евродепутатът допълни, че ДБ все още не е взела решение кой да е кандидатът им за президент. Той уточни, че като избирател би предпочел това да е жена. Подкрепа за настоящия държавен глава Румен Радев не е обсъждана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови