Атанасов: Няма да подкрепим нито ГЕРБ, нито правителство с БСП

OFFNews 12 април 2021 в 09:48 10271 0

Атанас Атанасов

На първо място Демократична България ще се бори да се възстанови парламентарната република. Ние не можем да изгоним никого от НС или да му попречим да гласува, когото и да реши да подкрепи. Но няма да подкрепим правителство с БСП, нито ГЕРБ, заяви съпредседателят на дясното обединение Атанас Атанасов в сутрешния блок на bTV.

Демократична България е устойчив политически проект, явихме се заедно на три последователни избора. Имаме евродепутат, 8 районни кмета в София и 27 депутата, акцентира той.

Бих казал, че Слави Трифонов и неговата формация са на ход и ние бихме имали готовност, ако бъдем поканени за преговори, да обсъдим по какъв начин да бъде формирано мнозинство и правителство, което да отстрани Борисовата държава от власт, заяви Атанасов.

Лидерът на ДСБ коментира, че в момента се борят две тенденции и не се знае коя ще победи: едната е да се състави мнозинство анти-ГЕРБ, а втората - служебно правителство на президента Радев и бързи предсрочни избори.

Ако бъде формирано мнозинство при избора на председател на Народното събрание и започнат преговори за правителство, това вероятно би дало шансове на първия вариант, поясни той.

Днес проблемът в България не е ляво-дясно, проблемът е статукво и борба срещу него, тоест борбата срещу корупцията. Трябва да се създаде мнозинство и правителство, което да ликвидира корумпираната държава, уточни Атанасов.

ДБ биха участвали в правителство с ясна антикорупционна програма и с министри, които работят за тази програма. А кой ще гласува в зала, е друга тема, отбеляза лидерът на ДСБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови