Държавата отне имущество за 230 хил. лв. на издирван от Интерпол

OFFNews Последна промяна на 02 февруари 2015 в 12:21 2882 0

Държавата отне имущество за 230 хил. лв. на издирван от Интерпол

Благоевградският окръжен съд е уважил иска на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) за конфискация на собственост на стойност 230 790 лв. от Иван Подгорски. Решението е влязло в сила, тъй като не е обжалвано от Подгорски, който от 2013 г. е обявен за издирване от Интерпол, съобщават от КНОПИ.

Процедурата срещу Иван Подгорски е по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност (ЗОПДИППД). Той и съпругата му Стоянка имат влязла в сила присъда за склоняване към проституция. От семейството се отнемат три автомобила, както и сумите от продажбата на 44 автомобила и кафе-аперитив в град Сандански.

Междувременно Върховният касационен съд (ВКС) потвърди решението за отнемане на имущество на стойност 278 894 лв. от Светослав Кулинов от град Божурище. Процедурата срещу него също е по реда на отменения ЗОПДИППД. През 2009 г. той е сключил споразумение и има влязла в сила присъда за рекет. От него се отнема апартамент в град София, налични парични средства, както и сумите от продажба на собственост и левовата равностойност на дружествени дялове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови