Дариткова води листата на ГЕРБ-СДС в Смолян

OFFNews Последна промяна на 01 март 2021 в 17:45 918 0

Снимка ГЕРБ

Очаквано, председателят на ГЕРБ в парламента, д-р Даниела Дариткова води листата на канидатите за депутати на лоалицията ГЕРБ-СДС.

„Направили сме листа от хора с възможности, с експертиза в различни аспекти на обществения и политическия живот и тя ще е от полза за жителите на региона“, заяви след регистрацията в районната избирателна комисия в Смолян Дариткова. По думите й ГЕРБ в Смолян тръгва от позицията на изпълнените предизборни ангажименти в този мандат. Тя информира, че в пътна инфраструктура на областта за мандата са инвестирани над 100 млн. лева, в образователната инфраструктура – над 20 млн. лв., в яз. „Пловдивци“ – 31 млн. лв. Във водния цикъл на Смолян
около 90 млн. лева са в процес на инвестиция. „Бяхме поели ангажимент за отварянето на ГКПП Рудозем. Там са инвестирани и продължават да се инвестират близо 40 млн. евро. Предстои
финализиране на проекта. Ангажиментът за здравеопазването, който касаеше отваряне на инвазивна кардиология, беше изпълнен още в първата година от мандата. И още едно изпълнено обещание е възможността тук да се обучават медицински сестри. Областната болница в Смолян сключи договор и е база за обучение на професионалисти по здравни грижи към Тракийския университет. Всичко това ни дава основание да поемем нови ангажименти, защото ние сме подготвени и ще надградим постигнатото в интерес на гражданите на Смолянска област“, подчерта д-р Дариткова.

Водач на листата е д-р Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ и депутат от 2009 г., в четири Народни събрания.

Втори е Недялко Славов - икономист, областен управител на Смолян и общински ръководител на ПП ГЕРБ – Златоград.

Трети в листата е д-р Красимир Събев - анестезиолог и народен представител в 44-то Народно събрание (гражданска квота).

Четвърти е Владимир Солаков – общински ръководител на ПП ГЕРБ в Девин и бивш зам.-кмет на община Девин.

Пета е Екатерина Гаджева – инженер-еколог, директор на РИОСВ в Смолян и общински съветник (гражданска квота).

Шеста в листата е Мария Семерджиева – педагог-психолог, началник на Регионалното управление на образованието и общински съветник.

На седмо място е Денислав Костов - икономист, директор на областната дирекция на ДФ “Земеделие“ и общински съветник.

На осмо място е Иван Кънев – икономист и общински лидер на СДС в Смолян.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови