Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Дариткова: Оставките на тримата министри не са депозирани

OFFNews 16 юли 2020 в 19:28 5094 1

Оставките на тримата министри не са депозирани, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Даринкова пред БНТ. 

Снощи в 20:02 ч. от правителствената пресслужба съобщиха, че премиерът Бойко Борисов е поискал оставките на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, министърът на финансите Владислав Горанов и на министъра на икономиката Емил Караниколово. 8 минути по-късно, в 20:10 ч., от пресцентъра на Министерски съвет изпратиха съобщение до медии, което гласеше, че и тримата министри са готови да входират съответните документи днес.

Решението беше взето вчера след среща на Борисов с областните координатори на партията.

По време на заседанието координаторите поискаха от Борисов освобождаването на тримата министри, за да се опровергаят внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски. Според областните координатори партията незаслужено търпи негативи заради спекулациите в обвързване с ДПС.

По думите на Даниела Дариткова в този случай е било важно "да се изчистят някои спекулации". "С това спекулира опозицията в лицето на БСП. За съжаление, с това спекулират понякога и нашите коалиционни партньори, когато се стигне до разговори за отделни законопроекти и не се приемат всички техни предложения. Това е удобна спекулация", каза тя.

Според нея при някои гласувания ГЕРБ наистина са разчитали на подкрепа от ДПС, защото те имат много ясна евроатлантическа позиция. "Не крия, че те са ни подкрепяли, когато е било нужно да се препотвърждават национални приоритети", заяви тя, но добави, че при всички гласувания, които касаят отношението към правителството - вотове на недоверие, гласуване на бюджет, те винаги са гласували "против", така както и другите опозиционни партии в парламента.

Според Дариткова целта на тези спекулации в момента са "да отслабят позициите на ПП ГЕРБ".

"За да можем да твърдим, че няма политическа криза, трябва да гарантираме, че имаме достатъчно силно парламентарно мнозинство", допълни председателят на ПГ на ГЕРБ.

Тя е категорична, че е "изключително безотговорно в момента да се тласне България към друга криза със служебно правителство, което по закон и Конституция не носи достатъчно голяма отговорност".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

1

Пенчо бре

18.07 2020 в 11:59

Ама те хич не слушат Баце си! Полицейският шеф в Бургас, сега оставките на трите депесарчета не били депозирани...
Както рекламираше Светльо от Хиподил:
"Не позирай! Депозирай!"
 
X

Да помогнем на украинските деца!