Дариткова и Сидеров в един глас: Субсидията ще е левче

OFFNews 03 юли 2019 в 12:53 4401 0

ГЕРБ и "Атака" се разбраха субсидията за политическите партии да се намали от 11 лева на 1 лев на получен глас. Това обявиха на брифинг председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и лидерът на Атака Волен Сидеров.

"Ще подкрепим промените в Закона за държавния бюджет във варианта, който беше внесен от Министерски съвет и субсидията трябва да остане 1 лв. на глас", каза Дариткова след срещата с "Обединени патриоти".

Тя уточни, че от ГЕРБ остават твърдо на позицията за рязкото намаляване на държавните пари за партиите.

"С коалиционните партньори поехме ангажимент след това да продължим разговора за това как може да бъде ревизиран Законът за политическите партии, така че да се търсят решения, които те смятат за по-рационални по отношение на финансирането на политическите партии“, посочи Дариткова.

В същия дух се изказа и Сидеров.

"Не трябва да правим крачка назад със субсидията от 1 лев, да се търсят други варианти означава, че бягаме от това, което хората искат", каза той.

Сидеров уточни, че колегите му от НФСБ и ВМРО също са присъствали на срещата с ГЕРБ и са останали на различно мнение.

"Ние, депутатите от "Атака" сме също на мнение, че субсидията трябва да остане 1 лев, както беше гласувано в зала със 117 „за“. Всички от „Обединени патриоти“ гласуваха „за“. Няма как сега да правим крачка назад“, посочи Сидеров.

Той обясни и че това е резултатът от референдума по тази тема.

 „Харесва ни, не ни харесва, това е гласът на българина“, каза Сидеров и обясни, че в периода 2005-2009 г. "Атака" е работила без субсидии и е вкарала трима евродепутати и 21 народни представители, а самият той е отишъл на балотаж с Георги Първанов на президентските избори.

„Така че, когато искаш можеш“, добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови