Даниела Дариткова и Даниела Малешкова от ГЕРБ са с положителни проби за COVID

Георги А. Ангелов 02 април 2020 в 18:53 12050 1

Даниела Дариткова

Председателят на групата на ГЕРБ в парламента д-р Даниела Дариткова и депутатът Даниела Малешкова са с положителни проби за коронавирус сред изследваните всички депутати в парламента. 

Д-р Дариткова и Даниела Малешкова се намират в добро състояние и нямат никакви оплаквания. Те са информирали семействата си и ще се подложат на доброволна карантина за 28 дни у домовете си. Двете няма да участват в предстоящите заседания както на парламентарните комисии, така и в пленарните заседания.

Даниела Дариткова е лекар по професия и все още практикува в Смолян, където има 7 потвърдени случая на COVID-19. Даниела Малешкова беше заместник-кмет на град Септември.

Все още няма официална информация дали само това са депутатите носители на вируса, но така изглежда.

По рано днес прeдceдaтeлят нa Нaциoнaлния оперативен щaб прoф. Венцислав Мутaфчийcки каза, че е имало двe cъмнитeлни прoби зa кoрoнaвируc ca дaдeни cрeд изcлeдвaнитe депутати вчeрa, които ще бъдат проверени. 184 нaрoдни прeдcтaвитeли ca изcлeдвaните.

Всички депутати от ВМРО и БСП са с отрицателни проби за коронавирус, съобщиха от двете партии.

До изследването на всички депутати се стигна, след като във вторник стана ясно, че депутатът от ДПС д-р Хасан Адемов е дал  положителна проба за коронавирус.

Вчера в частна болница и ВМА в София бяха тествани всички народни представители, а днес всички хора от администрацията на парламента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови