Даниел Митов няма представа как ДПС ще гласува за кабинета ''Желязков''

OFFNews 02 юли 2024 в 08:54 1458 2

Даниел Митов в парламента

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Даниел Митов в парламента

Кандидатът за външен минитър на ГЕРБ Даниел Митов заяви, че няма никаква представа какъв ще е вотът на парламентарната група на ДПС при гласуването на проектокабинета "Желязков" утре.

Пред Нова телевизия тази сутрин депутатът каза, че предложените министри са "доказани експерти, силни фигури", които могат да започнат да решават проблеми от първия ден в съответните министерства.

Според Митов трябва да се направи коалиция, за да не се ходи на нови предсрочни избори. Той посочи, че ГЕРБ са поканили всички партии за разговор по приоритети.

"С някои няма как да намерим общи неща, но с други можехме, например с ПП-ДБ. Те обаче започнаха да се държат като политически наблюдатели и анализатори, вместо да бъдат политици", коментира Даниел Митов.

Той е на мнение, че е съвсем нормално служебни министри да бъдат оставени да работят и в редовен кабинет, ако се справят добре.

"Ще приемем законодателство, което да отпуши плащанията по ПВУ. Трябва и да подредим публичните финанси, така че да бъдем приети безпроблемно в еврозоната", даде заявка Митов.

Попитан дали Мария Габриел все още е активна част от ГЕРБ, той отговори, че тя продължава да е част от бъдещето на партията.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    4038

    2

    Moirae

    02.07 2024 в 12:32

    Ех че хлъзгаво изказване на Митов.

    1010

    1

    ПР

    02.07 2024 в 10:05

    Извади торбата с лъжите.Нямал бил представа...ха,ха,ха!Смешко.Ако ми влезнат в къщи майстори,експерти,като предложените от Боко за министри,ще се самообеся,честно.Провалени,зависими,от най,най-близкият Му,кръжец.
     
    X

    Кризите в ДПС