Даниел Митов към ДБ: С какво Слави е по-добър партньор

OFFNews 16 юли 2021 в 18:50 5615 2

С какво лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов е по-добър партньор от ГЕРБ - този въпрос отправи зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов към "Демократична България" от страницата си във фейсбук.

Другото му питане е дали ДБ не е направила гибелна грешка, като нарече ГЕРБ токсична партия и отказа да води разговори с хората на Бойко Борисов.

Митов прогнозира, че след време ДБ ще си даде сметка, че се е превърнала в слуга на това, от което най-много се е страхувала.

Ето какво написа Даниел Митов във фейсбук:

Въпросът, който все по тежко стои пред Демократична България е: не направихте ли гибелна грешка, когато нарекохте коалицията ГЕРБ-СДС токсична и отказахте да водите разговори с нас. Днес започвате да берете плодовете на това решение и трябва да обясните на избирателите си, с какво Станислав Трифонов е по-добър партньор.

Твърдяхте, че Борисов действа авторитарно - вероятно Трифонов показва плурализъм и демократичност. Обвинявахте ни в задкулисие и непрозрачност - предполагам сте възхитени от публичния и прозрачен начин, по който ИТН съставя правителството си.

Атакувахте ни за договорки с ДПС - радвам се, че не откривате такива у Трифонов. Упреквахте ни за отношението ни към медиите - сега явно намирате отношението на лидерите на ИТН за възпитано и европейско. И още, и още…

Ще минат дни, седмици, месеци и Вие бавно и мъчително ще си дадете сметка, че сте се превърнали в слуги на това, от което най-много се страхувате. Побързайте с изводите, защото може да се окаже, че път назад вече няма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови