Даниел Митов: България пак купува руски газ, но с посредници

OFFNews 05 май 2022 в 09:58 1270 2

Снимка БТА

Даниел Митов

България продължава да купува руски газ, но го купува през посредници, заяви в сутрешния блок на bTV Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ.

"Оказа се, че фирмата посредник е бившата фирма, в която е работил новоназначеният шеф на "Булгаргаз". Изведнъж тази фирма става много важна. Тя освен, че купува руски газ, продава го скъпо на държавата, след което го купува отново същия тоя газ, който е продала на 102 евро, ако не се лъжа, а го купуват на 82 евро", каза Митов.

На практика управляващата коалиция върна мутренските времена обаче през държавата, коментира още той.

По думите му от гласуването за военната помощ за Украйна е станало ясно, че коалицията се управлява от БСП, а Корнелия Нинова е министър-председател.

"Три от партиите искат да се изпрати оръжие, четвъртата не иска и в един момент надделява четвъртата, тоест малцинственото мнение в коалиционната формула. За мен е очевидно какво се случи", заяви той.

"Кому беше нужно да се приема решение от Народното събрание, което фактически не променя нищо", попита Митов. По думите му ГЕРБ са подкрепили решението, защото в него е било записано и че България подкрепя Украйна в европейския й път и нямало как да не застанат зад тази позиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

2

Mateevk

05.05 2022 в 12:01

Ех, каква опозиция си имаме само! За нищо не става! Със собствения си примитивен аршин мерят всичко. Въпросът не е дали газът е руски, защото ние не сме отказвали да купуваме руски газ по съществуващия договор, а ни го спряха. И естествено, че сега алтерантивата, независимо от произхода на газа, е по-скъпа поне на първо време. Ние сме във война, а войната взима жертви, но ГЕРБ си продължават по старому - да плюят на поразия, та белким катурнат правителството. Поучете се от Украйна - там и управляващи и опозиция отидоха да се бият на фронта и не защото много са се харесали и са си простили, а защото бранят най-важното - свободата и страната си.

-5910

1

Един

05.05 2022 в 10:01

Естествено, тия мижитурки гледат само да се нагушат. А малоумните троловете тук реват как сме съборили Русия :))