Даниел Лорер: Здравната битка тепърва започва. Българите бяха оставени да умират

Административната реформа, която планират бъдещите управляващи, ще наложи невъзможност проектобюджетът на служебния кабинет да бъде изцяло адаптиран към този, който подготвят от ПП

OFFNews 05 декември 2021 в 13:41 5389 1

Здравната битка започва тепърва, българското общество беше оставено да умира. Ще действаме с обяснителни мерки, обществото ни не е готово за задължителни мерки, заяви Даниел Лорер от "Продължаваме промяната" пред БНР. Името му се споменаваше като възможен вариант за външен министър, но по-късно стана ясно, че може да оглави Министерството на икономиката.

Той подчерта, че в резултат на общо лошо здраве, на лоша болнична грижа и на един опасен вирус нашата смъртност е втора в света, а това е катастрофа за България.

"Министърът на здравеопазването трябва да е силен човек, да има емпатия. В тази посока имаме добри идеи", подчерта Лорер.

По думите му най-неотложната грижа на ПП е да се измисли как българинът да не прекара зимата на студено и как държавата да му помогне.

"Поемането на дългове не е проблем за българската икономика. Ние сме по-богати, отколкото си мислим, ако спрем кражбите и очевидното отклоняване на средства", каза Лорер.

И допълни, че българските регулатори не контролират дейностите в държавата както трябва и това е един от проблемите. КЕВР е само един от примерите. Поради изтеклите мандати на ръководството на комисията, то ще бъде сменено и регулаторът ще заработи в полза на гражданите, посочи Лорер.

Продължаването на енергийните помощи за бизнеса и бита, пострадали тежко от високите цени на природния газ и на електроенергията, е сред основните приоритети в честта енергетика, които ще бъдат записани в коалиционното споразумение, стана ясно от думите на Даниел Лорер.

Административната реформа, която планират бъдещите управляващи, ще наложи невъзможност проектобюджетът на служебния кабинет да бъде изцяло адаптиран към този, който подготвят от ПП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови