Данаил Кирилов: Нямаме финалното решение на ЕК за отмяна на мониторинга

Имаме последен финален доклад по Механизма за сътрудничество и не осъществяваме комуникация под формата на мониторинг.

OFFNews 27 май 2020 в 17:04 4731 6

Данаил Кирилов

“Ние нямаме финалното решение на Европейската комисия за отмяна на мониторинга, нямаме го". Това заяви пред депутатите от правната комисия правосъдният министър Данаил Кирилов в отговор на въпроси на БСП.

Крум Зарков (БСП) припомни на Кирилов, че е обещал да си подаде оставката, ако мониторингът не отпадне до края на предишния състава на Комисията, но не го е направил. Зарков нарече "фейк" твърденията на Кирилов, че докладът, излязъл преди дни, няма отношение към мониторинга в областта на правосъдието.

"Имаме последен финален доклад по Механизма за сътрудничество. Ние не осъществяваме комуникация под формата на мониторинг. Да, има принципна уговорка че всичките ни усилия трябва да са постоянни, енергични", обясни Кирилов. "Лесно е да отидеш да говориш дивотии и простотии в Брюксел срещу държавата си", каза Кирилов и добави, че точно ще провери какво е казал преди време. Той подчерта, че по-важното е да се правят реформи, а в правосъдието досега са били извършени много важни и положителни неща.

"Да, има скандали, но аз не съм продуцирал клипа в Съдебната палата. Аз не съм правил другите скандали по случайното разпределение на делата, даже съм се въздържал от реакции, за да пазя добрия тон", напомни Кирилов за гафовете на шефа на ВКС Лозан Панов.

"Никой няма да може да се справи с предизвикателството на една групичка, която клепа България", коментира по този повод депутатът от ДПС Йордан Цонев. "И г-н Зарков няма да се справи, макар че аз му пожелавам да бъде министър", добави Цонев.

"Бихме участвали в този дебат, който се надявам да се осъществи в рамките на правна комисия", каза Кирилов преди заседанието на комисията за предложенията на главния прокурор Иван Гешев за възможно най-строги наказания за причиняване на смърт след употреба на наркотици и алкохол. "Има логика в тези предложения", подчерта Кирилов. "Политиката по отношение на определяне на наказания би следвало съществено да се преоцени", каза министърът. "

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  3810

  6

  Пенчо бре

  29.05 2020 в 08:07

  Г-н Ръбъл е от най-усърдните аналЛизатори. Личи си, че го прави с удоволствие, а това, от своя страна, създава удоволствие!

  23293

  5

  Стефан

  28.05 2020 в 06:17

  Мухльо, а можеш ли просто на български, просто да кажеш?
  МинистърчЕ, ръзиъш ли ...

  17439

  4

  мнение от IP

  27.05 2020 в 21:00

  "Ние не осъществяваме комуникация под формата на мониторинг":):). Мониторинг - наблюдение, анализ и оценка на дадено явление. Та как така твърдят, че трябва да "има постоянни и енергични усилия", без да са ни наблюдавали и анализирали??

  6145

  2

  kokoten

  27.05 2020 в 17:51

  Къде ти е оставката бе,посерко....винаги някой друг е виновен...

  8959

  1

  Станчо Панса

  27.05 2020 в 17:26

  "Да, има скандали, но аз не съм продуцирал клипа в Съдебната палата."

  Това е най-големия скандал в правосъдната ни система. КТБ и липсата на Пеевски в делото не е скандал. Изборите за главен прокурор с един кандидат не е скандал. Неспазването на препоръките на Венецианската комисия, ЕК, и на съдебните решения на ЕСПЧ също не са скандал.
  Сигурно клипа ще го включат в следващия доклад на ЕК....като пример как се правят опити от ВСС за отстраняване на неудобни магистрати.
   
  X

  Можеше ли да спасим убитата Силвия?