Данъчните проверяват Плевнелиев по негова молба

Марина Юнакова 17 януари 2014 в 18:30 2857 3

Росен Плевненлиев
Росен Плевненлиев

Президентът Росен Плевненлиев сам е настоял да му бъде направена цялостна данъчна ревизия. Това съобщиха от пресцентъра на президентството пред dnevnik.bg.

По-рано днес зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че президентът Росен Плевнелиев е обект на данъчна проверка. 

"Не е ли това опит да се смачка един представител на една институция, който назовава истинските имена. И понеже говорихте за Росен Плевнелиев преди малко, аз ще ви кажа, че не само ГЕРБ, а българските граждани подкрепят президента на страната, защото той е единственият стожер на институция в момента, която има различно мнение", коментира днес Цветанов от парламентарната трибуна.

Oт „Дондуков“ 2 съобщават, че "приходната администрация вече няколко месеца извършва, пряко или косвено, проверки на президента, на членове на семейството му, както и на трети лица. Поради неустановеността на режима на проверките, техният срок и актовете, с които се приемат резултатите от тези проверки, държавният глава изрично е настоял пред приходната администрация да му бъде извършена цялостна данъчна ревизия".

"В конкретния случай, от досегашния ход на проверките на президента не стана очевидно, че те се извършват поради съмнение за неплатени данъци в рамките на периодите, които НАП има право да проверява. С действията си приходната администрация не трябва да оставя и капка съмнение, че обслужва други интереси извън рамките на своите правомощия", посочват от пресцентъра на президентството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!