Да се смееш или да плачеш: И граф Монте Кристо избяга от затвора

OFFNews 04 април 2018 в 14:03 15710 6

Бягството на опасните престъпници Радослав Колев и Владимир Стефанов от строго охранявания Централен софийски затвор роди куп смехотворни политически реакции в средите на управляващите, коя от коя по-абсурдни.

Призът обаче категорично е за председателя на правната комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ.

"Случаи на бягство от затвора винаги е имало, като се започне от времето на граф Монте Кристо", каза той в коментар на случилото се.

Видният юрист всъщност би трябвало да знае, че граф Монте Кристо не е историческа личност, а художествен образ от едноименния роман на Александър Дюма.

Това обаче не попречи на лидера на парламентарната му група Цветан Цветанов да го подкрепи в посоката на разсъжденията му.

"Аз мисля, че историческият преглед, който направи колегата Кирилов, показва, че през годините и не само у нас е имало такива случаи", каза вторият човек в ГЕРБ.

Дори и да се абстрахираме от чисто комичния детайл със смелата чистачка, преследваща опасните рецидивисти с метла в ръка, то думите на вътрешният министър Валентин Радев, че още от миналата година имало информация, че се готви бягство, са си готови за сценарий на абсурден филм.

"Взехме необходимите мерки, информацията беше предадена на правосъдното министерство, но се случи така, че сега той сега е извън затвора", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

3

Новак

04.04 2018 в 21:04

Какъв смях, хора?! Това е панаир на тъпотата. Тази простотия определя живота на децата ни. Та този и на снимката личи, че е дебилен.

12270

2

HristoSliven

04.04 2018 в 20:32

Ситуацията е "да се смееш и да плачеш"!
Когато нормален човек разбере какво са говорили наш'те велики гербери, няма как да не се посмее - рядко може да чуеш толкова много откровенна простотия и житейска неграмотност в толкова малко думи.
Ама, когато нормален човек осмисли, че това са хората които управляват Държавата, няма друг изход-ще се скъса от реване! Но може и да реши, че има изход? И.. той не е "Терминал 2 - такива неграмотници нямат място в управлението на Държавата!