Д-р Бостанджиев сравни менталното здраве на Сидеров с това на Хитлер

Владимир Йончев 13 януари 2014 в 08:51 6895 16

Волен Сидеров, Снимка: Сергей Антонов
Волен Сидеров, Снимка: Сергей Антонов

„Нека не вкарваме психиатрията и психотерапията в тази тема. Здрав човек ли е Хитлер – най-вероятно е бил много здрав и е бил много удобен. Винаги може да се намери психиатър, който да го определи като здрав, защото е бил политически удобен“.

Това заяви пред bTV психотерапевтът и сексолог д-р Румен Бостанджиев в отговор на въпроса психически здрав ли е Волен Сидеров.
Според експерта лидерът на „Атака“ е театрална фигура“, а партията му разчита на симпатии от ниско образовани граждани.

„Националистическите формации по принцип разчитат на ниско образован електорат. Те разчитат на тезата, че като посочим различните от нас и насочим агресията си към тях, ще решим всичките си проблеми. Това е изключително примитивна психологична манипулация“, посочи д-р Бостанджиев.

Гост по темата в студиото бе още психиатърът и бивш депутат от „Синята коалиция“ Михаил Михайлов. Той определи „Атака“ като „политически паразит, който се храни от слабостта на дуригте партии“.

„Истинският разговор е защо партия ГЕРБ го беше прикоткала, сега се случва същото с БСП и ДПС. Това е слабостта на политическите партии и политическата система. Няма стратегия, има ситуационно мислене, защото са слаби, не мислят за бъдещите 15 години“, посочи Михайлов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!