Чобанов: Не чакайте предсрочни избори

OFFNews 15 януари 2014 в 15:46 3051 14

Петър Чобанов Снимка: БГНЕС
Петър Чобанов Снимка: БГНЕС

"Не споделям оптимизма на някои представители на политически сили, че ще има предсрочни избори. Предсрочни избори няма да има." Това заяви финансовият министър Петър Чобанов след днешното заседание на кабинета, предаде БГНЕС.

Той изтъкна, че държавата е възстановила над 540 млн. на бизнеса, което "е най-голямата стойност на възстановен ДДС в рамките на последния месец за годината от 5 години насам".

Свидетели сме и на по-благоприятна картина по отношение на приходите, обясни финансовият министър.

Чобанов коментира, че искането на автобусните превозвачи държавата да им плаща компенсации заради това, че продават по-евтини билети за определени групи от населението изисква допълнителен анализ. Министерството на финансите е отворено към всякакъв диалог, обясни финансовият министър.

Министър Чобанов коментира и информацията, че до средата на годината страната ще емитира 3 милиарда лева. "Оценяваме ситуацията на пазарите в момента като добра за емитиране на дълг, но продължаваме да я следим внимателно, за да изберем правилния момент, не мога да се ангажирам, че това ще стане до средата на годината, емисията ще стане, когато му дойде времето, имаме лимит в закона за бюджета за емитиране на външен дълг и ще преценим дали да емитираме на един или на два транша", заяви Чобанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews