Членството ни в Европейския съюз не отговаря на националния ни интерес, твърди Костадин Костадинов

OFFNews 22 януари 2022 в 18:48 11764 5

"На този етап членството ни в Евросъюза не отговаря на националния ни интерес. Трябва да бъдат предоговорени условията ни за членство, в противен случай може да искаме да напуснем", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов пред БНТ.

Той поиска преразглеждане на позициите ни в ЕС: "Ние сме част от европейските регулации и когато нещо не ни е изгодно, ние можем да го променим. Друг е въпросът, че никой не повдига темата", каза още лидерът на "Възраждане".

По думите му имаме липса на демократична представителност в ЕС и даде пример с Великобритания, която излезе от общността.

Относно ситуацията в Украйна Костадинов коментира, че не е срещу натовските бази в България, а срещу тези на САЩ у нас.

"Очевидно е, че тази държава се разпада и то не от натиск на изток, а от натиск на запад", каза той и допълни, че в страната има българска общност, за която трябва да мислим.

По думите му България не защитава интересите си и по отношение на Северна Македония и допуска да бъде предупреждавана за санкции от страна на САЩ: "България има НАТО-вски бази, това са поделения на българската армия. Не американските, не турските, а нашите войски гарантират териториалната ни цялост", подчерта лидерът на "Възраждане".

Попитан и за здравната криза и какво е решението, Костадинов обясни, че трябва да се премахнат бизнес отношенията в болниците.

"За здравната криза основният проблем е, че здравната ни система беше превърната в търговско дружество. Решението може да бъде като отпадне търговския статут на болниците, така че да няма губещи болници", каза още той.

Според него има ли печалба, има и болница: "Няма ли печалба - няма и болница. Откъде-накъде? Нали затова плащаме здравни осигуровки. На същия принцип може да закрием полицията и армията, те също не носят приходи, а само разходи".

По отношение на енергийната криза Костадинов коментира, че може да се предотврати скокът в цените на тока, като се направи преразпределение на пазара. С решение на изпълнителната власт може да се "разбърка микса, така че евтиният ток да остане тук, а скъпия да бъде изнасян".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

110

5

Перпендикуляр

23.01 2022 в 09:42

В него живеят двама души. Единият е хитрец, а другият е самовлюбен паун! Но нито един от двамата не е особено умен.

2000

4

дреалист

23.01 2022 в 08:36

Човекът казва, че ТАКОВА членство не ни трябва.
И - аз съм съгласен.
Трябва да се борим за интереса си - това казва.

1859

3

Ronik

22.01 2022 в 23:18

интересно ми е за какво му публикувате простотията на този?

5827

2

pisnamiotmutri

22.01 2022 в 21:52

A кое повече отговара на националния ни интерес - да сме като Беларус?