Читателите на OFFNews са оптимисти: Ще има правителство с пълен мандат

OFFNews Последна промяна на 26 ноември 2021 в 07:27 1403 0

Читателите на OFFNews са оптимисти, че четирите партии, преговарящи за съставянето на кабинет - Продължаваме промяната, Демократична България, Има такъв народ и БСП, ще успеят да съставят редовно правителство. Това показват временните регултати от анкетата ни.

Повече от половината от отговорилите до момента на въпроса "Ще успеят ли ПП, ДБ, ИТН и БСП да съставят правителство?" смятат, че преговорите ще са успешни, а бъдещият кабинет ще изкара пълен 4-годишен мандат. Този отговор са избрали 2232 от читателите ни или 52,22% от гласувалите до момента.

Сравнително висок е и делът на участниците в допитването ни, които мислят, че ще имаме ново редовно правителство, което обаче няма да просъществува дълго. 1269 души или 29,69% са избрали отговор "Да, ще съставят правителство, което ще оцелее само няколко месеца, после ще се скарат".

Трети по популярност в анкетата ни също е позитивен отгорор, но със съвсем различен аргумент. Опцията "Да, БСП са изгладнели и ще приемат всичко, което им се предложи" е подкрепена от 270 наши читатели или 6,32%.

Част от попълнилите анкетата ни обаче подозират, че лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова ще изиграе ролята на "троянски кон" и че ще саботира преговорите за кабинет в личен интерес.

4,28% или 183 души са избрали отговор "Не, Нинова ще провали преговорите, за да си отмъсти на Радев".

Макар и малко на брой, част от читателите ни смятат за абсурдно съюзяването на Продължаваме промяната, Демократична България, Има такъв народ и БСП. Отговорът "Не, такава коалиция би била орел, рак и щука" е избран от 5,12% от участниците в допитването или 219 души.

Най-непопулярният отговор в анкетата ни е този, който допуска, че лидерът на ГЕРБ е запазил властови механизми, с които да торпилира постигането на съгласие между четирите партии. С "Не, Борисов и ГЕРБ ще направят всичко, за да скарат четирите партии" са отговорили 2,36% или 101 души от общо 4274 гласували.

Гласуването в анкетата на OFFNews продължава!

Анкета

Ще успеят ли ПП, ДБ, ИТН и БСП да съставят правителство?

Да, ще съставят правителство, което ще изкара пълен мандат.
Да, ще съставят правителство, което ще оцелее само няколко месеца, после ще се скарат.
Да, БСП са изгладнели и ще приемат всичко, което им се предложи.
Не, Нинова ще провали преговорите, за да си отмъсти на Радев.
Не, такава коалиция би била орел, рак и щука.
Не, Борисов и ГЕРБ ще направят всичко, за да скарат четирите партии.
резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови