Читателите на OFFNews са оптимисти: Ще има правителство с пълен мандат

OFFNews 26 ноември 2021 в 07:27 2260 0

Читателите на OFFNews са оптимисти, че четирите партии, преговарящи за съставянето на кабинет - Продължаваме промяната, Демократична България, Има такъв народ и БСП, ще успеят да съставят редовно правителство. Това показват временните регултати от анкетата ни.

Повече от половината от отговорилите до момента на въпроса "Ще успеят ли ПП, ДБ, ИТН и БСП да съставят правителство?" смятат, че преговорите ще са успешни, а бъдещият кабинет ще изкара пълен 4-годишен мандат. Този отговор са избрали 2232 от читателите ни или 52,22% от гласувалите до момента.

Сравнително висок е и делът на участниците в допитването ни, които мислят, че ще имаме ново редовно правителство, което обаче няма да просъществува дълго. 1269 души или 29,69% са избрали отговор "Да, ще съставят правителство, което ще оцелее само няколко месеца, после ще се скарат".

Трети по популярност в анкетата ни също е позитивен отгорор, но със съвсем различен аргумент. Опцията "Да, БСП са изгладнели и ще приемат всичко, което им се предложи" е подкрепена от 270 наши читатели или 6,32%.

Част от попълнилите анкетата ни обаче подозират, че лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова ще изиграе ролята на "троянски кон" и че ще саботира преговорите за кабинет в личен интерес.

4,28% или 183 души са избрали отговор "Не, Нинова ще провали преговорите, за да си отмъсти на Радев".

Макар и малко на брой, част от читателите ни смятат за абсурдно съюзяването на Продължаваме промяната, Демократична България, Има такъв народ и БСП. Отговорът "Не, такава коалиция би била орел, рак и щука" е избран от 5,12% от участниците в допитването или 219 души.

Най-непопулярният отговор в анкетата ни е този, който допуска, че лидерът на ГЕРБ е запазил властови механизми, с които да торпилира постигането на съгласие между четирите партии. С "Не, Борисов и ГЕРБ ще направят всичко, за да скарат четирите партии" са отговорили 2,36% или 101 души от общо 4274 гласували.

Гласуването в анкетата на OFFNews продължава!

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови