''Чичо Цено'' от с. Малорад: Не съм бил в секцията. Не чувам гласа си на записа

OFFNews 31 октомври 2023 в 21:18 4988 0

Цено Йоловски

Снимка бТВ

Цено Йоловски

Станалият известен като Чичо Цено - Цено Цоловски, отрече да е бил в секцията в село Малорад, в която бе заснета манипулация на вота. 

В секция секция №060500005 в борованското село Малорад камера засне как председателят на СИК хваща купчинка с бюлетини и започва да ги поправя една по една, като слага преференции. Дамата обаче не е запомнила в полза на кой кандидат да попълва и докато мисли, че никой не я снима, пред камерата, която излъчва на живо задава въпроса:

- Чичо Цено, кой номер?

Тук въпросният Чичо Цено се разпорежда за кои партии и кандидати ще има помощ, освен за него, защото са "наши хора". От записа се чува, че се обсъжда добавяне на преференции за третият в листата на БСП (Мартин Иванов Диловски), 11-ят в листата на СДС (Боби Младенов Боянов), както и осмият в листата на "Възраждане". Според справка в регистрите за кандидати за общински съветници на Борован това е именно въпросният Чичо Цено - Цено Ценов Цоловски.

Пред бТВ Чичо Цено отрече да е бил в секцията. "Аз, когато съм бил там, не съм видял, да са ме дописвали. Не съм чул моят глас, как го доказахте, че това е моят глас", каза той.

Другият мъж, за когото Цоловски дава нарежда да "се помага", обясни, че "то това не е доказателство". 

"Борко" - 11-ят в листата на СДС (Боби Младенов Боянов), допълни, че може да му казват името, но не се знае какво се драска.

"Може да са ми анулирали преференции, може да е саботаж просто", смята той. 

Моника Йорданова - председателката на секцията, преправяла бюлетините, определи действията си като грешка:  "Какво да ви кажа, грешка".

Секретарката Борислава Стойкова, който също наблюдава "помощта" за кандидатите, поиска да бъде търсена, ако "се намери нередност в протокола".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки