Четвърти и пети лот на ''Хемус'' са блокирани, още няма резултати от проверката на ''Граф Игнатиев''

OFFNews 28 януари 2023 в 11:03 3282 2

Иван Шишков

Снимка БГНЕС/Владислава Григорова

Иван Шишков, служебен министър на регионалното развитие и благоустройството

Четвърти и пети лот на магистрала "Хемус" са блокирани от нежеланието на тези, които допуснаха незаконното строителство. Продължаваме да констатираме строителство, възложено от държавата, което се е превърнало в незаконно заради начина, по който е възложено от нея, каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков по БНТ.

Все още няма окончателни резултати от проверката, извършена на столичната улица „Граф Игнатиев“. По думите му засега е установен некачествен ремонт на кръстовището на улиците „Граф Игнатиев“ и „Цар Шишман“.

"Правим всичко възможно, за да помогнем да се реши проблемът с пренареждането на жълтите павета в София", каза още той и посочи, че има проблем, който вероятно е свързан с проекта и с начина на строителство. Пясъкът под паветата трябва да е по-различен, а има и глина – материал, който не е подходящ, посочи министър Шишков. С шест месеца е удължен срокът за плащането на ремонта, допълни министър Шишков.

Готов е проектът за укрепване на свлачището на магистрала „Струма“. 

По думите на Шишков в участъка с готовите тунели на магистрала "Струма" до три-четири месеца ще бъде пуснато движението в едната лента, а след още три-четири месеца – в другата. Строителството беше спряно през 2020 г. заради свлачище, припомни той.

"В служебното правителство одобрихме много подробни устройствени планове, защото без тях държавата не може да строи", добави Шишков. По думите му активно се работи по одобряване на подробни устройствени планове на участъците, за които са необходими.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

2

Марчо Артонов

28.01 2023 в 13:59

Намали ТОЛ таксите на камионите. А половин година разправяше как плащали малко, но цапали и рушали много и как парите за пътна инфра не стигат.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика