Четири леви партии зад Мая Манолова, Дончева: Да изринем авгиевите обори в София

OFFNews 19 септември 2019 в 16:15 6037 1

Първата ми работа като кмет ще е да разпоредя пълна ревизия на големите договори и обществените поръчки, заяви независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова на среща с четири леви партии, които я подкрепят на изборите - БСП, Движение 21 на Татяна Дончева, БСДП и АБВ.

Според нея контролът върху контрактите ще се разпростре и върху налаганите санкции за неизпълнение и това дали те се събират наистина. 

"Залагам на гражданския контрол и пълната публичност. Ще дадем възможност в реално време да се следи всеки разход на Столична общината, а всеки договор ще е на сайта на общината", каза още Манолова.

Според лидера на Движение 21 Татяна Дончева Мая Манолова има уникален шанс да отстрани корупцията от управлението на столицата.

"Мутрите трябва да напуснат общината", каза тя.

Според Татяна Дончева в момента София е "кална яма, а не златна ябълка" и се нуждае от "изриване на авгиевите обори".

"Обединили сме се за проект на тунел. Не сме на заплата при управляващите, имаме гръбнак и чувство за свобода. Поемали сме и рискове, и удари - за свобода и демокрация се борим", каза още лидерът на Движение 21.

Според председателя на БСП-София Калоян Паргов управлението на ГЕРБ в столицата е направило невъзможното да обедини хора с противоположни политически възгледи.

"Лявото никога не е било толкова единно", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови