Червен картон от ДПС: Няма да подкрепи ГЕРБ за нова Конституция и за ВНС

OFFNews 31 август 2020 в 15:18 11819 5

ДПС няма да подпише внасянето на нова Конституция на Република България и няма да гласува "за" свикване на Велико народно събрание, обяви председателят на партията Мустафа Карадайъ.

Няма да подкрепим проекта на ГЕРБ за нова Конституция, защото това е поредният удар срещу държавността и демокрацията. Проектът за нова Конституция се отрича от общочовешките ценности: справедливост, мир, хуманизъм, равенство, търпимост, свобода; отказва правата на личността да бъдат издигнати във върховен принцип. Новата Конституция категорично не отговаря на заявеното искане за "рестарт", аргументира се Карадайъ.

Решението на ДПС е взето след извънредно заседание на Централното оперативно бюро и парламентарната група на партията.

Карадайъ призова новата Конституция да се приеме като "нов обществен договор" след сериозни дебати в "спокойно, нормално и креативно политическо време", както и след диалог с гражданското общество, академичните и експертните среди.

Позицията на ДПС е, че "нова Конституция или промени в действащата трябва да отстраняват констатирани недостатъци в действащата и да бъдат насочени към постигане на върховенството на правото и укрепване на демократичните ценности, да приближат българския конституционен модел към най-добрите международни и европейски образци".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

5

Новак

31.08 2020 в 22:18

Костов беше вкарал ДПС в миша дупка, но след това здраво се развихриха. С Царя не смееха така открито да се бъзикат, но по абсолютно еднакъв начин извадиха от властта и Станишев (раздаването на порциите) и Орешарски (оттеглиха си доверието) сега май ще затъкнат и Боко. Тръгват заедно, дават подкрепата си - със Станишев даже се целуваха, Орешарски беше тяхно предложение , подкрепяха ГЕРБ в ключови гласувания - и в един момент - хак, отзад. Ние седим отстрани и се кефим на сеира, а те си правят политиката. Аферим, машалла - както те биха казали.

2900

4

nrb

31.08 2020 в 20:05

Сакън някой да не промени конституцията промените по която след 1990 бяха контролирани от ДС !!! Ама какво се шашкат толкова нали Никой от ДПС не е бил свързан с ДС.

3021

3

Котарак

31.08 2020 в 16:25

Казано в стила на тиквата - ДПС му го набиха с 300. Евала!

11719

2

Краси

31.08 2020 в 15:38

Явно ДПС ООД е стигнало до извода, че Борисов вече не им върши работа и са решили да го отсвирят.
Тъй като той е прекалено прост, за да му се набива акъл, Доган е решил да му набие другото (по собствените думи на Борисов) и очевидно вече си е намерил друга маша. Интересният въпрос е КОЙ ще е новата маша?

15614

1

OTBPAT

31.08 2020 в 15:24

тик-так :)