Бузлуджанци искат извънреден конгрес на БСП

OFFNews 26 март 2024 в 13:28 1089 0

Бузлуджанци

Снимка БГНЕС/архив

Бузлуджанци - социалистите, които се събраха миналата събота НДК и решиха да създадат идейно-политическо движение "Бузлуджа" в БСП, искат извънредно заседание на 50-тия конгрес. 

На БСП й трябват нов Бузлуджански дух и енергия, за да се осъществи жизнено необходимата идейна, организационна и кадрова промяна. За да се върнат в нея социалистическият морал, другарството и автентичната лява политика, която БСП да води без колебания и компромиси, заявяват социалистите с неформален лидер Иван Таков. 

"На форума делегатите, в светлината на ожесточената предизборна политическа обстановка, да приемат неотложните решения за възстановяване на структурите и дееспособността на партията в центъра и по места, да направят наложителни промени в Устава и да изберат ново ръководство на БСП, призовават още те. - Ако това не стане, партията е изправена пред реалната опасност от продължаващ спад на доверие на предстоящите европейски и предсрочни парламентарни избори".

Бузлуджанци са категорични, че в настоящия момент БСП е длъжна да стане носител на политика за обединяване на всички леви формации и личности с леви убеждения в името на правата и потребностите на хората на наемния труд, на социалната справедливост и националните интереси на България. 

"Разбиването на Столичната партийна организация с нелегитимното "решение" на НС на БСП от 25 февруари, взето непосредствено преди европейските избори през юни, представлява последен пример за целенасочения разколнически курс на партийното ръководство, насочен към преднамерено разцепление на водещи структури на партията, към възкресяването на най-мрачните практики на "чистки" на "врага с партиен билет", заявяват те. - Отхвърляме абсурдните действия за групово изключване на противопоставящи се на произвола на ръководството социалисти, така, както това стана, при очевидната липса на подкрепящо мнозинство, и с членове на най-висшия партиен орган на заседанието на 50-ия конгрес на БСП на 11 февруари 2023 г., което води до кадрово обедняване и организационно обезсилване на партийни структури".

Призивът на участниците в срещата "За бъдещето на БСП и лявото" ще бъде изпратен до всички общински структури на БСП.

"Призоваваме членовете и симпатизантите, на които са скъпи честта и достойнството на БСП, да се включат в Идейно-политическо движение в БСП "Бузлуджа", за да работим обединени заедно за бъдещето на партията и на лявото в България, за да запазим духа и за да бъдем достойни продължители на делото на Димитър Благоев-Дядото и неговите съратници", завършват призива си те. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!