Quantcast

БСП вдига членския внос

OFFNews Последна промяна на 21 декември 2014 в 20:25 7465 5

БСП вдига членския внос и предприема мерки за увеличаване на събираемостта му, реши днешният пленум на социалистите.

Зам.-председателят на НС на БСП Бойко Великов обясни, че в съответствие с устава на БСП, всяка година НС взема решение за размера на членския внос.

„Тази година предложихме една прогресивна скала за плащането му в зависимост от месечния доход, който получават нашите членове”, добави Великов. Той обясни, че се е наложило и допълнително решение, свързано с 10 % членски внос, внасян от всички социалисти, които са на публични длъжности.

„Целта е да увеличим значително събираемостта на членския внос и явното заявление, което трябва да се направи от социалистите чрез него”, обясни Великов. Той обяви, че през месец януари заседанието на НС на БСП трябва да приеме мерки за политическо и организационно укрепване на партията.

Председателят на партията Михаил Миков пък съобщи, че са приключили 12 отчетно-изборни конференции в различни общински организации. Остават да бъдат проведени още 8, а до момента има около 40% нови председатели и членове на общинските съвети. Миков съобщи още, че е приет правилник за функциониране на Младежкото обединение в БСП.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.12 2014 в 15:08

На колко ще го вдигнете.

22.12 2014 в 14:06

Жалко, тъкмо си пишех молбата за член на БСП ...
Имам въпрос към висшия съвет на БСП - ще има ли отстъпки за пакетно членство, примерно в БСП и ДПС?

22.12 2014 в 11:01

Свърши се с БКП-то :) Щом до това опряха...

22.12 2014 в 02:16

Тая Цициалистка изглаежда напращяла...... :-)

10% от доходите на социалистите, които заемат публични длъжности..... според мен са малко.... Трябва да е по-висок %, да се не забравя кой ги е сложил на тази длъжност.....

Господи, няма ли край тая мъка.... Сега разбрах защо не махнаха (Слава Богу) прослия данък.... Щото ако го направят прогресивен - техните хора и с 10% членски внос съвсем на социалисти ще заприличат и ще минат към комунизЪма...... То цоциалисти са по принцип по-бедничките хора.... Тъй де, да заприлича тази партия на цоциалистическа :-)

21.12 2014 в 21:32

Опре ли БСП до членския внос, БКП-то ще остане с една фракция по-малко във властта, а и това ще означава, че баницата е изплюскана и властта не е в ръцете на политическия, а е в ръцете на икономическия "елит", т.е. кукловодите са на нова сцена с нов сценарии и артисти.