БСП в София срещу химическото оръжие, САЩ и външния ни министър

OFFNews 12 април 2017 в 13:37 2676 0

Градският съвет на БСП – София счита употребата на химическо оръжие, в това число и в условията на гражданска война, за изключително тежко престъпление срещу човечеството! По тази причина социалистите от София настояваме ООН и неговите компетентни институции да разследват евентуалната употреба на химическо оръжие в Сирия и да изправят виновника пред съответните международни съдилища. 

Същевременно сме убедени, че противодействието на едно престъпление не допуска извършването на друго, защото само спазването на международното право може да осигури траен мир навсякъде по света. В тази светлина ние тълкуваме американската атака срещу суверенна Сирия, като нарушение на това право. Още повече, че не за първи път чуваме за „безспорни” доказателства за наличие на химически, ядрени и други оръжия, които по-късно се оказват изфабрикувани.

Ние настояваме, като член на ЕС и НАТО, България да съдейства за максимално бързо приключване на конфликта в Сирия, който свързваме с ликвидирането на ИДИЛ и ислямския тероризъм и всички, които се крият зад него!
Изказваме съжаление, че и служебното правителство не случи на свестен външен министър и настояваме за изтегляне на нелепата декларация по случая от страна на Министерство на външните работи!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови