БСП в Пловдив нареди депутатска листа анти-Нинова

OFFNews 07 февруари 2021 в 13:27 14522 1

Готова е кандидат-депутатската листа на БСП в Пловдив. С гласовете си социалистите определиха местата от трето до 22-ро, тъй като водачът и вторият в листата са Корнелия Нинова и проф. Иво Христов, който е гражданска квота.

След тях с най-голяма подкрепа е депутатът Теодора Халачева, следвана от хирурга Любомир Паунов, юриста Недялка Петрова, от студента – медик Никола Ванков, политолога Таня Николова. Те са на възраст от 22 до 31 години и всички са членове на Градския съвет на БСП, който след изключването на Георги Гергов от партията, свали доверието си от Изпълнителното бюро.

При гласуването активът на партията направи отвод на кандидатурите на сегашния депутат доц. Георги Йорданов, на Иван Петков-Бебето и на още двама. Като мотиви бяха посочени отказите им да работят за местните избори и отправени обиди към съпартийците им. И четиримата подкрепиха решенията на ИБ за изключването на Гергов, съобщава БНР.

Според решението на партията 4-то, 10-о и 16-о място са определени за представители на гражданската квота.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

1

IvanHristov1918

08.02 2021 в 20:18

Корнелия Нинова се прави на принципна спрямо Гергов, но няма нищо против Румен Овчаров. Не мога да разбера с какво двамата са различни.
Нинова води БСП към катастрофа. Тя се държи като диктатор и гони всеки, който мисли различно от нея. Ще превърне партията в електорално джудже.
БСП са наследниците на бившите комунисти от БКП. Те не могат да бъдат алтернатива на нищо. Искат само да вземат от работещите и да дават на себе си. Не, мерси!
 
X

Да помогнем на украинските деца!