БСП "украси" с логото си и надписи пейки в детска градинка

OFFNews Последна промяна на 22 май 2015 в 08:20 6249 21

Снимка бТВ

Партийни лозунги украсиха пейки в детска градинка в столичния квартал "Дружба". Сред надписите личи името на Борис Цветков, бивш общински съветник и депутат от БСП, съобщи бТВ. 

Борис Цветков се прочу с опита си да пробие окупацията на СУ по време на протестите през 2013 г. заедно с група яки момчета.

Той разказва, че площадката била в много лошо състояние и активисти на партията се заели с оправянето й. Символите на БСП трябвало да покажат "че не общината го е свършила това". "Защото е инициатива, която беше в навечерието на 9 май, гласувана, подкрепена от районната организация в подарък на тук живеещия наш ветеран и наш герой - Стойчо Георгиев”, обяснява Цветков. Според него подобна практика не е агитация, а и гражданите в района нямали нищо против. 

„Изборният кодекс определя в своя параграф първи, точка 17 какво е предизборна агитация - а именно това е призив за гласуване за определен кандидат, партия, коалиция или независим кандидат при насрочването на избори като съответно емблемите на партии или пък техните знаци върху предмети не представляват предизборна агитация...”, обяснява говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Нарушение все пак има, но на друг закон - този за закрила на детето. Според него всеки малчуган има право на закрила срещу партийни дейности. Въпреки това глоби не може да се наложат.

„Всеки може да сложи щампа, каквато и да била. Не мога да твърдя, че са хора на БСП. Ясно какво е пишело, но независимо кой е бил не би трябвало това нещо да се случва и затова веднага, след като разбрах за случая, изпратих хора, които да пребоядисат”, уточнява кметът на район Искър Ивайло Цеков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.05 2015 в 07:47

Аз съм от Дружба и тези пейки бяха поставени по инициатива на районния съвет на БСП в Искър и то на място, където наистина имаше нужда. Не знам до колко е правилно това с логото. ..но редовните форумни хейтърчета вместо да злобеят могат също да направят нещо полезно за хората и за квартала

22.05 2015 в 18:13

ЙончоOFF, ти си виновен ЙончооооооооOFF

22.05 2015 в 16:27

Искрено се забавлявам, четейки простотиите на Бай Къньо - същият като простаците от любимата му партия. Горкият, толкова му е зле, че единственото което може да прави е да пише обиди наляво и надясно. Жалкарията е пълна!

22.05 2015 в 15:15

Кънчо Гениталов, с удоволствие ще ползвам тоалетна чиния с логото на бсп. Не знам дали ти се срещаш с някого интимно, освен с дясната/лявата / си ръка. Това те е озлобило явно.

22.05 2015 в 15:00

Кънчо, не усещаш ли, че никой не те взима на сериозно и коментарите си ги пишеш за собствено удоволствие. Аз бих те посъветвал да оползотворяваш времето си по някакъ по-смислен начин. Послушай ме и няма да сгрешиш.

22.05 2015 в 14:38

Госин Кънчо, моля ти се БЕ, спри се малко с тая помия, на всяко гърне си меродия!! То бива, то може, ама ти прекаляваш, не беше Йовчев и кой ли не, не виждаш ли, че някой се гъбарка с теб, кой те знае, че дишаш, КОМПЛЕКСАР!!

22.05 2015 в 14:14

atanasowa, цирей гноен, представи си значи какво възпитание и манталитет имаш щом в куфалницата ти напират такива образи?! Оди за радостта изписани по стените в градския кенеф...
Както казва един известен колега с китара - "Значи къде съм аз, къде сте вий?"Йончев,
_______ кво става бе шушомиго?
Докога така?
Това ли ти е разбирането за свобода на изразяването и плурализъм на мненията?
Сите пари от Америка за България за палеативни лекарствени средства да отидат. Еврейчика-лорд милионер да го направиш дано!

Ебах ти гейташките номерца!