Quantcast

БСП: Станахме куриери между Берлин и Анкара

OFFNews Последна промяна на 31 август 2016 в 12:14 4876 3

БСП иска друго управление от сегашното и представя своята алтернатива. Това каза лидерът на партията Корнелия Нинова преди старта на новия парламентарен сезон.

„Ние предлагаме друго - защита на държавната и общинска собственост от разграбване, подкрепа на родното българско производство, на малкия и среден бизнес и на българския потребител. От утре на вашите банки ще имате алтернативата в действие: Закон за публичните предприятия, който защитава и развива държавната и общинска собственост, Закон за храните, който задължава търговските вериги да изкупуват определено количество българско производство, в определен район, където се намира веригата, Закон за арендата, който защитава дребния земеделски производител от едрите арендатори, Закон за банката за развитие, който я превръща най-накрая в онази държавна банка, която подпомага малкия и средния бизнес, а не раздава кредити само на 5-6 големи фирми на олигарси“, уточни Нинова.

Тя каза, че БСП прави предложение за преразглеждане на концесионните договори. „Събрахме през лятото  всички концесии в България, сериозен материал, придружен от доклад на БОРКОР за кражбите на националното богатство. Искаме да се преразгледат концесионните договори в посока увеличение на таксите“, уточни тя.

Нинова още веднъж напомни, че БСП е за социална държава. „Нашата алтернатива – активна социална държава в грижа за работниците, децата, младите, възрастните хора и борба с бедността. От утре ще имате тази алтернатива пред вас и тя е: Нов закон за гарантиране вземанията на работниците. 20 000 души не си получиха справедливо изработените заплати и вие приемате това мълчаливо. Във фонда има стотици милиони левове, които не стигат до тези хора, защото ги държите в резерва, за да показвате високи финансови резултати. С този закон правим възможно хората да получат парите си“, категорична е тя.

БСП предлага и нов закон за младежта, нов закон за възрастните хора, закон за ветераните от войните, за семейните помощи за деца, намален ДДС върху детските стоки, отмяна на плоския данък. 

По отношение на външната политика лидерът на БСП попита: „Досега имахте началници в Брюксел. Сега още един в Анкара ли имаме?“.

Тя смята, че външната ни политика е куриерска фирма между Анкара и Берлин.

И накрая за президентските избори - „Очевидно ще трябва да вършим много сериозна работа в условия на избори. Ние имаме към вас апел за три неща. Първо, всички политически партии да дадат оценка за мандата ГЕРБ и президента Плевнелиев. БСП сме единствената партия, която даде такава оценка и тя е: Пълен провал. Второ, нека започнем разговора по същество за ролята на президентската институция в тази сложна международна обстановка, по-скоро да започне истинската кампания, състезанието на аргументи и на визия за развитието на България.
Нинова призова за общ фронт срещу фалшификациите на изборите и срещу купения вот, на който управляващите в момента са царе.

БСП призова също българският народ да избере между статуквото ГЕРБ и промяната – БСП.