БСП-София събира социалисти от цялата страна, правят движение Бузлуджанци в партията

OFFNews 19 март 2024 в 10:36 3354 8

Иван Таков

Снимка БСП-София

Председателят на БСП - София Иван Таков и столични социалисти организират среща на тема "За бъдещето на БСП и лявото" на 23-ти март от 11,00 часа в Зала 6 на НДК. Градската организация кани за дискусията и леви хора от цялата страна. 

Очаква се събралите се социалисти да вземат решение да формират движение с работно име "Бузлуджанци", в което да се обединят недоволните от политиката на лидера Корнелия Нинова и да предотвратят кандидатирането й за трети мандат начела на БСП, научи OFFNews. 


Срещата е в отговор на тревогата на много членове и организации за днешното състояние на БСП. Разговорът е предизвикан от споделеното желание за незабавни действия за промяна на начина на функциониране и ръководство на партията, необходима за обрат към ново утвърждаване и разширяване на политическия авторитет и влияние в обществото. 

Целта е да се състои свободен и отговорен разговор как да бъдат възстановени партийните структури и вътрешнопартийния живот въз основа на демократичните принципи и норми в Програмата и Устава на партията.

И още: Как БСП да бъде в крак със съвременните идейни търсения и реални очаквания на хората. Как повече хора от различни поколения, социални и професионални общности отново да я възприемат като вдъхваща доверие политическа организация, защитник на дело на техните интереси. Как партията да стане фактор за единение на левите формации и движения. Как повече избиратели да подкрепят БСП, за да се превърне тя от безсилна опозиция в авторитетна политическа сила, способна да поеме отговорност за управлението на страната. Как да се включи в усилията на европейските леви за противодействие на надигащата се десница, пишат от БСП - София. 

На 7 март от централата на БСП съобщиха, че подготовката за вътрешни избори на нови лидери на столичните социалисти е започнала по график.

Работна група от 120 човека е натоварена с организацията във всички 24 района в София. В групата са включени партийни членове от районите, на младежкото обединение, на жените социалистки и ветераните. Участват и трима бивши градски председатели, съобщиха от централата начело с Корнелия Нинова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

616

8

Ravel

20.03 2024 в 14:50

Узерчо, Янчо Таков за когото пишеш лежа 2.5 години в затвора, понеже го хванаха на границата с кожуси за девет хияди лева , които искал да продаде в СССР с още двама авери и да разделят парите. Съдията Пенчо Пенев чакал някой да ходатайства , но така и никой не се обадил. Така се наказваше престъпността през социализма Узерчо. Не като сега. Сега няма Барселона , няма кюлчета , няма Булгар табак и КТБ. А ти ми пишеш за разследване на внучето на Пеко Таков.

-480

7

Октим

19.03 2024 в 16:22

Тези селски кухавели са неизличимо болни!!!

3714

6

GB

19.03 2024 в 13:55

Дали бузлуджанци ще са против русофилите и русофилството, в съгласие с мнението на основателя Димитър Благоев?

800

5

Dabe

19.03 2024 в 12:25

Ох, сладките…

135

4

Far Rider

19.03 2024 в 12:18

Поканете и пионерчетата, комсомолците и да не забравите да напишите Тезисите, а после петилетката в съкратени срокове!

2099

3

Mateevk

19.03 2024 в 11:36

"Бузлуджанци" дали знаят какво са мислели за Русия Димитър Благоев и Георги Кирков?

Георги Кирков (Майстора) /(„Руският народ, тиранията на руския царизъм и завоевателните авантюри. – България и интригите на Русия”, С., 1914)/:
"Съществува една отлична перспектива за застрашените от руския царизъм балкански народи - създаването на независима държава Украина, която да бъде буфер между Руската империя и европейските държави".

Димитър Благоев /1915 г./
„Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите“.

723

2

user4eto

19.03 2024 в 11:25

Внучето на Пеко политбюрото и Янчо престъпника с кожусите, да вземе да замълчи, крайно време е някой да започне да разследва и него.

2550

1

alfakentavur

19.03 2024 в 11:18

А поздравителна телеграма на Путлер ще пратят ли?
 
X

Да помогнем на украинските деца!