БСП-София: Ремонтът на 35-о училище трябва да влезе в програмата на общината

OFFNews 09 октомври 2020 в 17:29 2504 1

Проблемът с материалната база на 35-о СЕУ „Добри Войников“ в „Лозенец“ трябва да бъде решен още през следващата година. Още повече, че подобряването на образователната инфраструктура е посочено като приоритет. Ще положим всички усилия ремонтът на училището да залегне в капиталовата програма на Столична община за 2021 г.

С това се ангажираха председателят на БСП–София Калоян Паргов, който е член на Постоянната комисия по култура, образование, наука и културно многообразие на СОС, народният представител от „БСП за България“ Жельо Бойчев и общинският съветник Николай Велчев на среща с представители на училищното настоятелство, на която обсъдиха възможностите за финансиране на ремонта.

Родителите обясниха, че от 2012 г. има готов проект, но до днес не е предприето нищо да бъде реализиран. Те изказаха недоумение защо едно елитно училище – на 12 място в страната по резултат от държавните зрелостни изпити през миналата година, в което се обучават почти 1200 деца, е оставено с нерешен проблем със състоянието на материалната база. А сред възпитаниците на 35-то училище, което тази година отбелязва своята 70-годишнина, са кметът Йорданка Фандъкова и бившият кмет на район „Лозенец“ Любомир Дреков.

От Съвета на настоятелите определиха като най-неотложна част от ремонта тази с тоалетните, които ползват децата, защото са в доста окаяно състояние.

Те споделиха, че заради спазването на противоепидемичните мерки е отворен втори вход. В резултат най-малките ученици са принудени да минават между контейнери за боклук, за да влязат в училището. А когато родители ги преместят встрани от входа, това пречи на движението и паркирането по улицата и шофьорите се сърдят. Общинският съветник Николай Велчев, който е и председател на районната организация на БСП в „Лозенец“, се ангажира да съдейства за решаването на проблема.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3232

1

tarabata

09.10 2020 в 17:54

ХАХАХАХАХАХА тези двамата са антикомунисти от малки...нищо, че са завършили руската гимназия ХАХАХАХАХАХА, отрепки.