БСП-София реди листите за депутати след определените от Нинова водачи

OFFNews Последна промяна на 06 февруари 2021 в 08:17 1459 0

Второто заседание на XIV Конференция на Софийската градска организация на БСП ще се проведе днес, съобщиха от най-голямата структура на партията. 

Делегатите трябва да подредят кандидатите за народни представители по многомандатни райони в София, след като от централата на "Позитано" 20 определиха водач в 23 МИР да е Христо Проданов, в 24 МИР - Георги Свиленски, а в 25 МИР - лидерът Корнелия Нинова. 

Първата и третата част на заседанието ще са в онлайн среда, първата част ще е открита и ще се излъчва директно във фейсбук. 

На страницата на БСП-София има създадено специално събитие “XIV Конференция на Софийската градска организация на БСП“, уточняват от структурата на партията.  

От Младежко обединение в БСП – София вчера излязоха с декларация в подкрепа на всички младежи - кандидати за народни представители в 45-тото Народно събрание. В текста им се казва:

При зараждането си, лявата идея е подета и живот ѝ е вдъхнат от няколко по детски наивни, но упорити и твърдоглави млади хора. Мечтата за равенство, за икономическа, социлна и чисто човешка справедливост и братската единност в устрема към постигането на тези мечти са били единствената водеща сила на тези младежи. В смутните минали времена именно този устрем, този плам с пандемична скорост заразил първо неутралните, после недоверчивите, накрая и отричащите. А историята е цикличен феномен.

Днешните младежи също се каляваме в тежки времена, съзряваме преждевременно, не просто за да оцелеем, а за да се издигнем въпреки трусовете на съвременния свят. Времето, в което живеем и срещу което се борим, е не по-малко преломно от времената на исторически революции и войни. Историите за вечен мир, благоденствие и ленив просперитет останаха на заден план като заглъхващи митове.

Много хора пропагандират все по-голяма апатия, все по-голямо човешко отчуждение и безразличие. Тук отново се явяваме ние, младежите, със своята енергия и непримиримост, които са ключът към спасението от безвъзвратното изпадане в жизнена летаргия.

Ние от Младежкото обединение в БСП - София, заставаме зад всички наши членове, кандидати за народни представители.

Смятаме, че младите хора в политиката можем да удържим на историческия натиск, защото носим духа на промяната. Така, както удържахме заедно с нашите връстници срещу бича на фасадната демокрация 300 дни на площада, както удържахме на сълзотворния газ и насилието, вързани зад колоните, както застанахме единни срещу властта, за да се борим за справедливост и промяна. Това, което ни водеше, беше една единствена надежда – не може да е все така, и няма да е все така. Тази е промяната, която ние- младите хора можем да донесем.

Заставаме зад компетентността и професионализма на нашите младежи кандидати за народни представители в 45-тото Народно събрание.

Заявяваме активното си участие както в изборите, така и в хода на кампанията. Смятаме, че Mладежкото обединение в БСП - София стана двигател на реализирането на редица успешни кампании, доказахме че можем да работим успешно, както в реалната, така и в дигитална среда.

Вярваме, че датата 4-ти април е датата, на която всички млади хора, независимо от политическите си възгледи, ще се обединим и ще отидем до урните, с което ще надигнем глас. Това ще бъде нашият глас - гласът на промяната!

Време е за справедлива България на младите!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови