БСП ще търси софийски Румен Радев за кмет на столицата

OFFNews 12 октомври 2017 в 13:38 8614 0

БСП ще търси непартийна кандидатура за кандидат за кмет на София. Лидерът Корнелия Нинова обяви преди ден старт на подготовката за местни избори 2019 на среща на ръководството на столичните социалисти с над 600 председатели на основни партийни организации на левицата в София. 

Идеята за "софийски Румен Радев" е лансирана пред актива от председателя на БСП-София Калоян Паргов, научи OFFNews от присъствали на форума. Отсега мислете за кандидат за кмет на София, е призовала Нинова. 

„Апатията в БСП приключи. Предстои ни много работа, всички заедно да предложим на гражданите на столицата алтернативата, от която се нуждаят. БСП разполага с кадри и съвсем скоро ще ги представим пред обществото, е заявил Калоян Паргов на срещата. 

Най-високият резултат в битката за кметския стол в столицата БСП постигна през 2003 г., когато кандидатът й - банкерът Стоян Александров, който не бе член на партията, изпревари синия лидер Надежда Михайлова и се изправи на балотаж срещу Стефан Софиянски. 

На 21 октомври БСП-София се събира на градска конференция. Форумът обаче щял да е по-скоро технически - за попълване на Градския съвет на партията и избор на нов шеф на контролната комисия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови