БСП ще сезира европейски институции за репресии на властта

Георги А. Ангелов 07 ноември 2019 в 11:08 1774 1

Корнелия Нинова

Репресиите на властта продължават и след изборите, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в кулоарите на парламента. Днес партията ще подаде сигнал до всички посланици, европейските институции, ОССЕ, Съвета на Европа за начина, по който са проведени местните избори у нас.

"Само за няколко дни застъпници в Благоевград са получили предупреждение за уволнение от работа. В Община Дупница наш служител на ВиК също е заплашен", каза Нинова. Тя добави, че в Община Септември е уволнена учителка от детска градина, която е член на БСП и член на ОИК.

Нинова се обърна към всички хора, застрашени от репресии на управляващите да подават сигнал към БСП. “Ще ви защитим с всички средства - юридически и политически. Няма да ви оставим на тези репресии сами. Обръщам се към държавните служители, някои от които споделиха, че ги изпращат на измислени проверки, които нямат никакво основание. Не изпълнявайте такива заповеди, накрая ще си измият ръцете с вас", призова Нинова.

Политическият натиск върху мен е без основание, каза Радина Банкова, кандидат за кмет на Ловеч от БСП. “За мое огромно съжаление във вторник на обяд - ден и половина след изборите - бях посетена от призовкар, който ме уведомява, че имам огромни задължения към НАП, касаещи осигуровки и данъци, касаещи моите служители и работници. Паралелно с него е осъществен запор на банковите сметки на фирмата в страната”, разказа Банкова.

Тя смята, че по време на кампанията си не е отправили нападки към никого. “Не влязох в спорове с никого и искрено като нормален човек и предприемач. Аз не съм човек, който има опит в политиката. Моята кандидатура е издигната от Граждански инициативен комитет. Бях дълбоко разочарована, че бях употребена политически поради тази ситуация и поради факта, че аз нямам данъчни задължения", допълни още Банкова.

Тя е убедена, че банковият запор е направен въз основа на документ с невярно съдържание издаден от НАП. Днес тя очаква документ от НАП с който да докаже, че не дължи нищо на данъчните.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови