БСП ще подреди служебно листата си за Велико Търново

OFFNews 29 май 2021 в 16:14 2884 0

Листата с кандидати за народни представители от БСП във Велико Търново ще бъде наредена служебно.

Това се налага, след като Областният съвет на партията за втори път не можа да събере кворум, с който да определи кандидатите за депутати на предсрочните парламентарни избори на 11 юли.

Разривът в редиците на Столетницата дойде, след като световният шампион по стрелба Весела Лечева беше изместена като водач на листата от представителя на гражданската квота Явор Божанков. 

На излизане от Пленума на 25 май Лечева заяви, че се отказва от място в листите и кампанията. Отвод от участие в листите си дадоха и бившият депутат Валентин Ламбев, областният председател на партията Мариана Бояджиева, както и икономистът Димитър Чолаков. Седем от 10-те общински структури на Столетницата не приемат Божанков и затова за първи път Националният съвет на БСП служебно ще нареди листата.

По повод скандала председателят на партията Корнелия Нинова обясни, че Явор Божанков не е за първи път водач и депутат, и е издигнат от част от структурите там. По думите и той е изключително подготвен млад и модерен човек, доказал го е в парламента, така че се върви по логиката и има всички условия той да остане водач.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови