БСП ще подкрепи кабинет на Има такъв народ на Слави Трифонов

Коалиция с ГЕРБ е 150% невъзможна, декларира Корнелия Нинова

OFFNews 10 април 2021 в 09:25 4363 0

БСП ще подкрепи правителство на "Има такъв народ", когато й бъде връчен мандат. Това се разбра от думите на лидера на столетницата Корнелия Нинова пред БНТ.

"Слави Трифонов, ако предложи кабинет и му е необходима нашата подкрепа, ние ще я дадем", бе категорична Нинова. 

Тя се възмути от внушенията преди и по време на кампанията, в това число и от нейни съпартийци, че с Бойко Борисов са си стиснали ръцете и правят задкулисни договорки за правителство.

"Поканете ги сега по студиата и ги питайте защо лъжат? Коалиция с ГЕРБ е 150% невъзможна - искам да съм ясна. Няма да стане", заяви Корнелия Нинова.

Лидерът обясни още, че 4 г. се бори на два фронта - и срещу ГЕРБ, и срещу неговите проводници вътре в партията. И през тези години не са спрели опитите за коалиция БСП-ГЕРБ. "Е, няма", категорична е Нинова.

Тя отново призна, че партията е претърпяла тежка изборна загуба, но "сме в ситуация на сила, без която не може". И подчерта, че без гласовете на БСП правителство не може да има.

Корнелия Нинова започва серия от срещи от днес с актива на соцпартията по места. "Искам да чуя мненията на структурите на партията, на ръководните места и на членовете. Бих искала да чуя какво им е мнението, къде сгрешихме. Това е целта на тези срещи", обясни тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови