БСП ще избира председател наесен

Георги А. Ангелов Последна промяна на 30 май 2020 в 12:21 3169 1

Прекият вътрешнопартиен избор за председател на БСП ще се проведе на 26 септември 2020 г., а 50-ия конгрес на БСП ще се проведе на 10-11 октомври 2020 г. в зала 1 на Националния дворец на културата. Това решение взе НС на БСП, като се възстановява провеждането на отчетно-изборната кампания и прекия избор на председател.

Решението гласи, че се възстановява отчетно-изборната кампания в БСП от деня, следващ деня на отпадане на забраната за провеждане на организирани събирания на групи над 10 лица или от деня, следващ деня на въвеждане на изключение по мярката, което дава възможност за провеждане на конференции, събрания и други колективни мероприятия, съобщиха от партията.

Непроведените общински конференции (общи събрания) на общинските (районни) и градски партийни организации ще се проведат в срок до 16 август 2020 г.

В началото на май мандатът на Нинова начело на БСП изтече, като по устав тя остава на поста до избора на нов председател.  Вътрешнопартийният пряк избор на председател трябваше да се проведе на 26 април, но бе отложен заради коронавируса.

Освен Нинова, сред номинираните за председател на БСП е абонираният за поста кандидат Красимир Янков, който е от вътрешнопартийната опозиция. Номинации има и Валери Жаблянов, който в разгара на конфликтите около загубата на евровота също атакува курса на Нинова.
Най-сериозна конкуренция на Нинова е тази на сегашния ѝ заместник Кирил Добрев, който доскоро минаваше за част от нейния отбор. 

В левицата се заговори за свалянето на Нинова от поста и на председател на парламентарната група, но по всяка вероятност това няма да се случи поне до есента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

1

Стик

30.05 2020 в 14:10

Имало е времена, когато дори и социалистите са били български, а не руски патриоти:
„Русия беше и е и днес решителен враг на една силна и независима България. Първо защото тогава България би изместила Русия в ролята и на християнски покровител на Балканите и второ защото една силна и независима България би била най-голямата преграда на руските завоевателни планове на Балканите. Затова, същата тая Русия, която създаде проекта за Санстефанска България, по-късно, 1886 год., се обяви против Съединението на Южна и Северна България, а в 1913 год. тласна Румъния в гърба на България, за да осуети нейните национални стремежи." – 19.11.1915 г., уводна статия във в-к „Работнически вестник“, орган на Българската работническа социалдемократическа партия (БРСП), ръководена от Георги Димитров (https://voinaimir.info/2016/11/димитър-благоев-русофилията-и-русия/
 
X