БСП ще държи мандата до 15 август, лятната ваканция на НС се отменя

OFFNews 22 юли 2022 в 14:31 5050 3

на кафе

Снимка БГНЕС

На кафе с Нинова.

Да се отвори нова процедура за избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), която да приключи до 12 август. Затова се разбраха ръководствата на "Продължаваме промяната", БСП,, ИТН и Демократична България по време на среща, инициирана от лидера на левицата Корнелия Нинова.

За постигнатото съгласие съобщи Нинова след срещата в парламента.

По думите ѝ това вероятно означава, че БСП ще задържи мандата за съставяне на правителство до 15 август - за да може да работи парламентът.

"Има необходимост през това време да работи парламента. Ще се търси съгласие в отделните парламентарни групи да се вземе решение за отмяна на лятната ваканция поне до средата на август, така че да бъде избран председател на КЕВР, за да не оставим държавата в хаос. За да има орган, който да вземе решение за цените на енергоносителите, да приеме двете тарифи - за по-бедните хора и за онези, които отопляват басейните си. Трябва да определим какво е енергийна бедност", посочи Нинова.

На днешната среща не е обсъждана работата по антикорупционния закон.

Лидерът на левицата заяви още, че преговорите за съставяне на правителство продължават така, както са обявени.

"В събота и неделя обобщаваме предложенията, направени във връзка с управленската програма, в понеделник ще имаме програма. След това започват разговори за премиер и състав на кабинета", каза Нинова.

А дали до понеделник ще има осигурено мнозинство, което да подкрепи кабинет с такава програма, според Нинова на предварителните разговори е получено принципно съгласие, а в събота и неделя ще има окончателна яснота дали ще има подкрепа от страна на повече от 121 депутати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-490

2

EA Trash

23.07 2022 в 01:15

Да го държи, нека му се порадват като за последно, че после парламента само отвън ще го гледат.

915

1

8LCHQ997B0oOvWE

22.07 2022 в 17:08

След като мандата е в др.Нинова,предлагаме да има избори само в краен случай.Даже има и мнения,че на нея си дължа пинсията.Че тя е като слънцето и въздуха за българския организъм.
 
X

Да помогнем на украинските деца!