БСП се ядоса: министърът им на земеделието не бил от СИК

OFFNews 10 декември 2021 в 21:04 7667 1

Снимка bsp.bg

Лъжа е, че номинирананият за министър на земеделието Иван Иванов е бил управител на фирма на СИК. Изнесената информация не е вярна, заявиха в петък вечерта от  Изпълнителното бюро на БСП.

"Категорично се противопоставяме на опитите да бъде компрометирано името на Иван Иванов. Той никога не е бил управител на клон на цитираната групировка. В посоченото в публикациите време е бил студент в СУ "Свети Климент Охридски". За да се издържа като студент, е продавал застраховки, но това по никакъв начин не го свързва с управление във фирма "Секюрити Иншурънс Къмпани" или връзки с организирана престъпност. През годините се е доказал като изключително честен и неподкупен човек" - твърдят от ИБ на БСП.

"Иван Иванов в продължение на 8 години е член и заместник-председател на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание. В комисията по европейски въпроси и европейските фондове е от 2013 г. Притежава необходимата експертиза за контрол на средствата по оперативни програми включително в Министерство на земеделието и Държавен фонд "Земеделие". Заради непримиримите му позиции срещу корумпираното управление на ГЕРБ неведнъж са правени опити да бъде притискан и сплашван чрез проверки на МВР, ДАНС, НАП, като нито една от тях не откри каквито и да било нередности" - категорични са социалистите.

"Зад атаките към Иван Иванов" Изпълнителното бюро на БСП съзира "скрити интереси, желаещи да запазят статуквото, свързано с ограбването на държавни и европейски ресурси".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Елена, която върна наградата