БСП с пленум утре, депутати си тръгват от ИБ, Кирил Добрев напуска парламента

OFFNews 13 май 2017 в 11:34 11983 1

Националния съвет на БСП ще заседава утре в централата на партията на "Позитано" 20. Заседанието, което стартира в 11 часа, е открито за медии, съобщиха партията. 

Пленумът се очаква с голям интерес в средите на редовите социалисти, заради предстоящата битка по върховете на БСП. Лидерът Корнелия Нинова готви промени в Изпълнителното бюро, според които членовете на ръководството на БСП да не бъдат и депутати. 

С това не е съгласен депутатът Красимир Янков. "Не може да се разделя механично отговорността на човек от ръководството, който е и в Народното събрание. Политиката на партията се формира в нейните органи, има и оперативни решения, които се взимат от Изпълнителното бюро и те се претворяват в българския парламент", обясни той. Според него идеята народните представители да не съвместяват постове в Изпълнителното бюро е неработеща. 

Според информация на OFFNews Кирил Добрев ще избере поста си на "Позитано" 20 пред банката в парламента, а Крум Зарков и Драгомир Стойнев ще запазят и депутатското, и партийното си място. От Изпълнителното бюро ще си тръгат Александър Симов, Валери Жаблянов, Иван Ченчев и Стоян Мирчев. 

Деница Златева ще стане зам.-председател на БСП. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!