БСП: Решението на кмета Лапчев за Силистар мирише на корупция

OFFNews 25 август 2018 в 14:33 4734 1

БСП обвини ГЕРБ в шизофренично поведение и корупция по казуса със застрояването на защитени територии край плажа Силистар. 

Както OFFNews вече съобщи вчера по предложение на кмета на Царево Георги Лапчев общинските съветници от ГЕРБ гласуваха да се лее бетон край красивата девствена местност от природен парк Странджа, а след това премиерът Бойко Борисов нареди на градоначалника да не изпълнява незаконното решение, докато обществото не било убедено, че то еправилно.

„Изпадаме в поредната шизофренична ситуация на ГЕРБ. Не може председателят на ГЕРБ да звъни на кмета на ГЕРБ и да го кара да не изпълнява решение на общинските съветници на ГЕРБ, което решение самият кмет преди това е входирал. Тук има един въпрос, който трябва да бъде зададен и на който кметът на Царево Георги Лапчев трябва да даде отговор – какво го е подтикнало, какво го е мотивирало да прокара това решение през Общинския съвет, ясно осъзнавайки, че то е незаконно? Поне за нас тук мирише на корупция“.

Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Николай Тишев по повод решението на местния парламент за строеж в защитената територия край плаж „Силистар“.

Тишев, заедно с Живко Господинов, зам.-председател на ОблС и областен координатор на БСП-Бургас, бяха на място, за да подкрепят общинските съветници от БСП в ОбС - Царево Живко Жеков и Донка Атанасова, които са гласували против строежа.

„Гласувах против това решение, тъй като считам, че този терен, с тази докладна записка на г-н Лапчев, ще бъде застроен. Решение за пътя може да се намери, не е само този път. Ако трябва да не минава през частни имоти. Може да се водят разговори с представители на парк „Странджа“ и Горското. Има начини проблемът да се реши“, коментира Живко Жеков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

27.08 2018 в 17:39

Бай ви Петко Арнаудов не ги ли мислеше същите зулуми, бе бесепарци? Или дайте сега да викаме по Лапчо и Скумрийчо, пък после щом дойдат нашите на власт ний ще миришем на корупция.
 
X

Да помогнем на украинските деца!